Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Uspešno izvedena Kmetijska tržnica v Il.Bistrici
Petek, 30 September 2016 07:48

Pretekli vikend - 24. in 25.9.2016 je bila v Ilirski Bistrici tudi z našo soorganizacijo uspešno izvedena tradicionalna Kmetijska tržnica - dvodnevna sejemska prireditev, ki je privabila veliko obiskovalcev - nekaj manj kot pretekla leta, še vedno pa dovolj, da je bilo 92 razstavljavcev in ponudnikov zadovoljnih s predstavitvjo, promocijo in prodajo. Tudi idzivi obiskovalcev so zelo pozitivni in podpirajo naša prizadevanja po uspešni sejemski prireditvi. Naj se ob tem vsem skupaj zahvalimo za prispevek k uspešni izvedbi - tako obiskovalcem, ponudnikom in organizatorjem - vsak je dal svoj prispevek k prireditvi. Hvala.

V petek 23.9.2016 je v okviru tržnice potekala tudi okrogla miza na temo Žita na Bistriškem, ki je odprla kar precej vprašanj povezanih z uspešno pridelavo in predelavo žit na tem področju. Kritična razmišljanja in pobude za rešitev problemov so bile že naslednji dan posredovane državni sekretarki mag. Tanji Strniša, ki je dopoldne uradno odprla Kmetisjko tržnico, kasneje pa se je skupaj z županom Emilom Rojscem sestala s Civilno inicijativo kmetov in Društvom rejcev drobnice Trojica. Sestanek je bil zelo uspešen in udeleženci upajo, da se bodo dogovori tudi realizirali.

Fotografije s tržnice so objavljene na naši FB strani, kjer si jih lahko ogledate ter pregledate tudi odzive naših razstavljavcev in obiskovalcev....

 

 
Objavljen program Kmetijske tržnice v Ilirski Bistrici
Petek, 16 September 2016 09:20

Danes je objavljen končni program Kmetijske tržnice v Ilirski Bistrici, ki bo potekala med 23. in 25.9.2016 na lokaciji pri osnovni šoli Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici. Podrobnosti so dosegljive tukaj, vsi vabljeni na sejem v Bistrici.....

kmetijska tv oglas - 2016-1

 
Promocija LAS med Snežnikom in Nanosom
Torek, 13 September 2016 05:56

Pretekli vikend se je LAS med Snežnikom in Nanosom udeležil Festivala slovenskih LAS v Kopru. Na strokovnem delu Festivala v petek v Marezigah so LAS predstavljali podpredsednik Boštjan Glažar (ki je sodeloval na delavnici Managment urbanih območij), strokovni vodja Aleš Zidar (delavnica turizem na podeželju) in članica upravnega odbora Eva Šabec (delavnica Narava, biosfera, zaščitena območja). Delo je bilo uspešno, zadovoljni smo tudi z odzivom potencialnih partnerjev, zelo zadovoljni pa z potekom Festivala, ki je odprl kar nekaj zanimivih tem in predstavil tudi visoke predstavnike EU združenj.

V soboto, 10.9.2016 pa smo se v Taverni v Kopru predstavili na promocijskem delu Festivala in to kar z dvema stojnicama - rdeča nit so bili uspešni projekti LAS in promocija novega LAS - novih načrtov, idejnih projektov in napoved prireditev v naši organizaciji. Na eni stojnici so bili člani in članice Kmetijskega krožka s mentorico Tamaro Urbančič, na drugi pa članice Turističnega društva Pivka z lokalnimi dobrotami in promocijo Kulinaričnega festivala Pivških presihajočih jezer, Festivala vojaške zgodovine in sejemske prireditve Kmetijska tržnica. Naše stojnice so bile med najbolj oboskanimi, saj smo s harmoniko in prikazom predenja volne na kolovratih opozorili na lokalne značilnosti naših krajev. Bilo je lepo, več fotografij pa dobite na FB profilu društva.

IMG 20160910 093001

IMG 20160910 114920

 
Več člankov...
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naslednja > Konec >>

Stran 11 od 125

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link