Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

SKLICAN 1. REDNI ZBOR ČLANSTVA
Četrtek, 10 Julij 2008 23:23

Danes je predsednica društva Cvetka Kernel sklicala 1. redni Zbor članstva društva, ki bo v petek, 18.7.2008 ob 17,00 uri v Novakovem mlinu ob reki Reki, pod vasjo Smrje v občini Il.Bistrica. Sklic Zbora članstva je nujen, ker je potrebno potrditi program dela društva za letošnje leto in opraviti redne aktivnosti zbora. Program se je pripravljal in usklajeval vse pomladanske mesece, razlog za pozno sprejemanje pa je predvsem v razpisu MKGP za določitev statusa delujoče Lokalne akcijske skupine, ki naj bi bil uradno podeljen naslednji teden. Pozivamo vse člane društva (in tiste, ki se želijo včlaniti), da se kljub poletnim počitnicam zbora zanesljivo udeležijo.

V povezavi si lahko ogledate vabilo na zbor in Program dela s finančnim načrtom za leto 2008.

 
IZPELJANA ČETRTA SEJA UO DRUŠTVA
Četrtek, 03 Julij 2008 19:46

V sredo, 2. julija 2008 je bila izpeljana 4. redna seja Upravnega odbora društva. Najbolj pomembna točka dnevnega reda je bila obravnava izvedbenih projektov Programa dela za leto 2008, ki so bili konec junija usklajeni z občinskimi vodstvi Il.Bistrice, Pivke in Postojne. Zaradi sistema sofinanciranja projektov in kratkega roka izvedbe letošnjega programa je bilo soglasje občin nujno za potrditev programa, ki so ga člani Upravnega odbora ocenili na podlagi kriterijev iz LRS ter potrdili. S tem so tudi izpolnjeni pogoji za sklic rednega Zbora članstva, ki bo v petek, 18. julija s pričetkom ob 17,00 v Novakovem mlinu pri Il.Bistrici. Sklic Zbora članstva v tem počitniškem času je nujen zaradi priprave za prijavo Programa dela MKGP, saj v kratkem pričakujemo od MKGP potrditev statusa delujoče Lokalne akcijske skupine. Vse člane društva že sedaj pozivamo, da se odzovejo vabilu na Zbor članstva, ki ga bodo dobili v začetku naslednjega tedna.

Na obisku v Portogruaru (I)
Image
Sicer pa smo v društvu kar aktivni. S predstavniki MKGP smo bili na študijskem obisku pri Lokalni akcijski skupini GAL Veneto Orientale v Portogruaru (I), kjer smo se seznanili z njihovo dejavnostjo in izkušnjami pri delu z LAS. Podrobno poročilo o obisku bo v kratkem objavljeno na teh spletnih straneh.

V juliju in avgustu se bodo naši člani lahko udeležili nekaterih prireditev, kjer bo postavljena predstavitvena (prodajna) stojnica. V nedeljo, 13. julija bomo prisotni na Furmanskem prazniku v Postojni, med 14. in 17. avgustom med slovenskimi zamejci v Nabrežini v Italiji, v soboto 23. avgusta se bomo predstavili v Kopru (Taverna - predstavitev mest), predvidoma 20. in 21. septembra pa bo potekala Kmetijska tržnica v Il.Bistrici. Vsi člani, ki želijo sodelovati na teh prireditvah, naj se čimprej oglasijo na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pokličite 031 688 621.
 
ZAPRTI RAZPISI MKGP
Ponedeljek, 16 Junij 2008 21:34
Zaprtje javnih razpisov PROGRAMA RAZVOJA PODEŽELJA MKGP zaradi uveljavitve novega Zakona o kmetijstvu

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je dne, 24. maja 2008 zaprlo več javnih razpisov, ki se izvajajo v okviru Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013.
Z uveljavitvijo novega zakona o kmetijstvu, ki ga je Državni zbor RS sprejel letošnjega aprila, se namreč spreminja pravna podlaga za izvajanje ukrepov politike podeželja in dodeljevanja javnih sredstev. Javni razpisi bodo predvidoma zaprti do uskladitve zadevnih podzakonskih aktov.

Javni razpisi, ki bodo zaradi uveljavitve novega zakona o kmetijstvu do nadaljnjega zaprti, se izvajajo v okviru naslednjih ukrepov PRP:

1. Zgodnje upokojevanje kmetov;
2. Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom;
3. Izboljšanje in razvoj infrastrukture, povezane z razvojem in prilagoditvijo kmetijstva, podukrep št. 1: komasacije in infrastruktura za leti 2007 in 2008;
4. Podpora skupinam proizvajalcev pri dejavnostih informiranja in pospeševanja prodaje za proizvode, ki so vključeni v sheme kakovosti hrane;
5. Podpore za ustanavljanje in delovanje skupin proizvajalcev;
6. Diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti;
7. Podpora ustanavljanju in razvoju mikropodjetij;
8. Obnova in razvoj vasi;
9. Ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja.

Dne 30.5.2008 je bil zaprt tudi razpis za dodelitev statusa delujoče LAS, na katerega se je naše društvo prijavilo med prvimi kandidati. Do zaprtja razpisa je bilo prijavljeno 14 kandidatov, za katere se že izvaja pregled dokumentov. Po neuradnih informacijah naj bi bili rezultati razpisa za prvih sedem LAS znani do konca junija. V prvi skupini je tudi naša kandidatura.

O ponovnem odprtju zgoraj omenjenih razpisov vas bomo pravočasno obvestili!

 
<< Začetek < Prejšnja 121 122 123 124 125 126 Naslednja > Konec >>

Stran 121 od 126

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link