Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

PRIJAVA NA RAZPIS LAS IZVEDENA
Četrtek, 03 April 2008 14:08

V torek, 1. aprila 2008 (na dan šaljivcev) smo resno vložili kandidaturo za status delujoče lokalne akcijske skupine na osnovi razpisa MKGP. Kot smo seznanjeni, smo četrta LAS, ki je uspela pripraviti kandidaturo od objave razpisa 29.2.2008. Upamo seveda na potrditev statusa in nadaljevanje dejavnosti društva po predvidenem programu dela.

Na spletni strani smo že objavili osnovni dokument prijave na razpis - Lokalno razvojno strategijo (link) in Osebno izkaznico društva (lokalne akcijske skupine) (link), ki si ju lahko ogledate ali pa pretočite na svoj računalnik. Gre namreč za obsežen dokument, ki ureja osnove delovanja naše lokalne akcijske skupine. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ga. Iris SUBAN (Open door), ki je skupaj s sodelavci pripravila odličen dokument.

V sredo 26. marca je bila v sejni sobi Občine Pivka izpeljana 3. seja UO društva. Zaradi prijave na razpis LAS bo zapisnik seje na spletni strani (na članski strani) objavljen v nekaj dneh, lahko pa poročamo, da so člani upravnega odbora sprejeli prvi del programa dela za leto 2008 (stalne dejavnosti društva), za drugi del - izvedbene projekte, pa bo potrebna še dodatna razprava med občinami. Gre predvsem za usklajevanje skupnih projektov, ki mora biti zaključeno v aprilu mesecu. Sprejeta je bila tudi Študija izvedljivosti projekta Organiziran nastop na trgu in zagotavljanje ustrezne infrastrukture za trženje kmetijskih pridelkov z nekaterimi dodatki in pripombmi, kot osnova za nadaljnje delo na tem projektu. Tudi tu se mora Društvo uskladiti z željami oziroma načrti vseh treh občin, da se lahko projekt prične čimprej izvajati. Več pa v naslednjih dneh.

 
SKLICANA 3.SEJA UO DRUŠTVA
Sobota, 22 Marec 2008 18:22

V sredo, 26. marca 2008 je v sejni dvorani občine Pivka sklicana 3. seja upravnega odbora društva. Na dnevnem redu seje so pomembni dokumenti: Poročilo o delu društva v letu 2007, Finančno poročilo za leto 2007, Program dela društva za leto 2008 in finančni načrt, obravnava Študije izvedljivosti projekta Organiziran nastop na trgu in zagotavljanje infrastrukture za trženje kmetijskih pridelkov, ter sprejem novih članov v društvo

Med tekočimi zadevami je kar nekaj pobud o sodelovanju v različnih projektih, več o tem do same seje, ko bo gradivo za sejo objavljeno na straneh dostopnih članom društva. Upravni odbor bo na tej seji sprejel tudi datum za izvedbo rednega zbora članstva.

Do srede oziroma novih informacij pa vam želimo blagoslovljeno Veliko noč, veliko pirhov in prijetne praznike.....

 

pirhi

 

 
OBJAVLJENA NOVA RAZPISA
Ponedeljek, 17 Marec 2008 21:16

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 23/08, sta bila objavljena dva težko pričakovana razpisa in sicer Javni razpis za ukrep 312 - podpora ustanavljanju in razvoju mikro podjetij, ki prispevaju k razvoju dodatnih dejavnosti na podeželju ter Javni razpis za sofinanciranje nakupa nove tehnološke opreme v letu 2008 za mikro, mala in srednja podjetja, v okviru katerega se sofinancira nakup nove tehnološke opreme.

Kratka predstavitev obeh razpisov je v nadaljevanju teksta.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 121 122 123 124 125 Naslednja > Konec >>

Stran 122 od 125

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link