Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Udeležili smo se dveh sejmov | Natisni |
Sreda, 04 Marec 2009 20:19
Mednarodni turistični sejem BIT (Borsa internazionale del turismo) v Milanu je letos potekal med 19. in 22. februarjem. Vse promocijske aktivnosti  v imenu društva so prevzeli Andrejevi, Zavod za izobraževanje, Narin, oziroma Andreja Želko in Uroš Ščurek, ki sta se sejma udeležila 21. in 22. februarja.

V soboto je bila na sejmu organizirana okrogla miza na temo "Kras - padec meje kot priložnost za razvoj turizma", na kateri so med drugimi sodelovali g. Giorgio Ret, župan občine Devin Nabrežina, g. Valter Godina, podpredsednik sektorja za turizem in marketing Krasa tržaške province, g. Guerrino Lanci, predsednik združenja hotelirjev tržaške province, ga. Mariella Rosini, podpredsednica turističnega komiteja Rilke, g. Massimo Romita, podžupan občine Devin Nabrežina, sektor za turizem. Na okrogli mizi je sodeloval tudi Uroš Ščurek kot predstavnik Društva za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, kjer je na kratko predstavil turistično ponudbo naših občin in kot zanimivost izpostavil dejstvo, da smo manj kot uro oddaljeni od Trsta, prav tako od Ljubljane in Reke, kar je izrednega pomena za skupen nastop. Po  razpravi je bilo zavzeto skupno stališče, da je padec meje velik plus, saj lahko turisti neomejeno potujejo po Krasu, raziskujejo lepote in okušajo naravne danosti. Izražena je bila želja po razvijanju ponudbe celotne destinacije, saj je čezmejno sodelovanje dobra naložba v skupno promocijo. Slovenija ima dobro razvito podeželje s turističnimi kmetijami, ki želijo gosta s svojo ponudbo obdržati dlje časa, tako da spozna Kras kot celoto podeželja, mest in naravnih danosti.

Okrogli mizi je prisostvovalo kakih 30 poslušalcev, med njimi tudi novinarjev (Primorski list), ki so dobili mape s promocijskim gradivom.

S promocijskim materialom turistične ponudbe krajev med Snežnikom in Nanosom sva se predstavila tudi na stojnici, ki je bila vseskozi dobesedno oblegana. Za obiskovalce sva poskrbela z degustacijo domačih dobrot (suhe klobase, ovčji sir, kruh, flancati, brkinska jabolka, suhi krhlji, slovovka, borovničevec).

Pravo atrakcijo pa je predstavljal Uroš, ki se je v opravi Martina Krpana predstavil tudi na okrogli mizi v nedeljo, vabil obiskovalce na stojnici in delil promocijsko gradivo ter navduševal vse po vrsti.

S košaro dobrot in promocijskim gradivom sva obiskala tudi predstavnike na razstavnem prostoru STO-ja (g.Šajn) ter navezala stike s predstavniki turistične ponudbe naših sosedov - Postojnske jame, Škocjanskih jam, Lipice...

Andreja Želko celotna_ekipa_na_bit

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link