Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Za nami je aktiven teden | Natisni |
Nedelja, 07 Junij 2009 15:35

Pretekli teden smo bili zelo aktivni. Kar nekaj dela je bilo izpeljano, zato se že sedaj zahvaljujemo vsem izvajalcem za njihov prispevek k izvedbi aktivnosti.

V soboto, 6. junija 2009 smo izpeljali kar tri aktivnosti. Prva je bila redna tržnica v Postojni, kjer je sodelovalo pet ponudnikov. Ti so bili z prodajo zelo zadovoljni, kar posledično pomeni, da so bili zadovoljni tudi kupci. Te je zabavala tudi Folklorna skupina Torbarji, več pa v poročilu na strani Kmečke tržnice in fotogaleriji.

Druga aktivnost je bila izvedba izleta za udeležence likovnega natečaja Plakat kmečke tržnice. Na izletu je bilo 67 udeležencev, ki so bili s pripravljenim izletom zelo zadovoljni, še bolj pa mi, ker smo zadovoljili najbolj zahtevne udeležence - otroke in njihove mentorje. Sledi poročilo in fotogalerija.

Tretja aktivnost je bilo potepanje po Vremščici z ing. jožetom Majesem. 32 udeležencev je spoznavalo zelišča in zdravilne rastline z našega področja, ta aktivnost pa je bila del zaključka šolanaj za poznavalca zdravilnih zelišč.

Četrta aktivnost ta vikend pa je bila nedeljski izlet (7.6.2009) oziroma ogled Kmetije Plavica, kjer si je 40 udeležencev ogledalo zeliščni vrt in postopek predelave zdravilnih rastlin. Podrobnejše poročilo in fotogalerija še sledi.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link