Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Izpeljana delavnica, v ponedeljek že nova | Natisni |
Petek, 30 Oktober 2009 08:03

V četrtek, 29.10.2009, smo začeli z nizom delavnic, ki so del projekta Usposabljanje za življenjsko uspešnost - Izzivi podeželja. Projekt, katerega nosilec je Ljudsko univerzo Postojna, je sofinanciran iz sredstev Evropskega socialnega sklada. Prva delavnica je bila namenjena izdelavi rož iz krep papirja in barvnih nogavic.

Praktični prikaz izdelave rož je vodila ga. Marijo Dolgan iz Gornje Košane, ki že od svojega dvanajstega leta izdeluje rože iz krep papirja, kot sta jo tega naučili Micka in Tončka Belčeve iz Dobca (Begunje pri Cerknici), kjer je živela do poroke. Kasneje pa se je po navodilih iz knjige naučila narediti še rože iz barvnih nogavic. Ker svoje spretnost z veseljem deli z ostalimi, nam je na delavnici pokazala, kako se naredi nageljne, vrtnice, marjetice, krizanteme, sončnice, ...  Oglejte si fotogalerijo.

V ponedeljek, 2.11.2009 pa v sodelovanju z Iksiv d.o.o. iz Ljubljane pripravljamo dve avtobusni delavnici. Prva delavnica bo potekala ob 17,00 uri na avtobusni postaji v Narinu, druga pa ob 19,00 uri v Velikem otoku pred gasilskim domom. Tema delavnice bo predstavitev znamke Zeleni kras in pogojev za njeno uporabo, izvajalci delavnice pa prihajajo iz RRA NKR Pivka. Oglejte si vabilo pdf avtobus_vabilo2 230.69 Kb.

dsc02459

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link