Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Aktualni razpisi | Natisni |
Ponedeljek, 03 Maj 2010 09:24

Čeprav so informacije o trenutno odprtih razpisih objavljene na vseh pomembnejših spletnih straneh, vas vseeno še  enkrat obveščamo o najbolj pomembnih razpisih za naše člane: 

  1. Javni poziv za nabor izvedbenih projektov za leto 2011 na področju naše LAS je še vedno aktualen, saj naj bi po prvotnem terminskem planu o projektih odločali v juniju 2010. Trenutno se na MKGP pripravljajo spremembe na področju sofinanciranja projektov v smislu zvišanja % sofinanciranja (predlog do 85%) in enostavnejšega postopka odobritve projektov. Spremembe naj bi bile znane do konca maja 2010, ko bomo pripravili delavnico na temo priprave in izdelovanja izvedbenih projektov, kljub temu pa vas vabimo, da nam čimprej posredujete vaše idejne projekte, da jih pričnemo pripravljati na razpis. V začetku maja bo pričel z delovanjem tudi izvajalec svetovanja za razvoj podeželja (izbrano je podjetje NEC Cerknica – Lili Mahne - o čemer vas bomo posebej obvestili), ki bo izvajal strokovno pomoč pri pripravi projektov. Javni poziv za nabor projektov je objavljen na spletni strani društva.
  2. Javni razpis za financiranje investicijskih projektov podjetniškega značaja in projektov na področju kmetijske predelave, trženja in dopolnilnih dejavnosti – več podrobnosti na Podjetniškem portalu:
    Ugodna posojila Sklada upravičencem:
    a) z začetnimi investicijskimi projekti podjetniškega značaja
    b) s projekti na področju dopolnilnih dejavnosti ali predelave in trženja kmetijskih proizvodov
  3. 2. Javni razpis v okviru Operativnega programa IPA Slovenija–Hrvaška 2007–2013: Predmet tega javnega razpisa je sofinanciranje operacij, ki učinkovito prispevajo k splošnemu cilju programa: Ustvariti dinamično čezmejno območje z intenzivnimi interakcijami razvojnih akterjev in njihovih deležnikov na obeh straneh meje za doseganje skupaj opredeljenih ciljev.  Več o tem razpisu na spletni strani OP IPA Slovenija Hrvaška
 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link