Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

V preteklih dneh smo bili zelo aktivni na mednarodnem področju | Natisni |
Četrtek, 24 Junij 2010 20:11

Junij mesec je bil poleg vseh ostalih aktivnosti v društvu tudi precej mednarodno obarvan. V času od 15. do 19. 6. 2010 smo bili na zaključnem srečanju projekta Grundtvig - Inovativno izobraževanje odraslih na podeželju in sicer v obmorskem mestu Burgas ob Črnem morju. Izjemno zanimivo srečanje in prijazni gostitelji so omogočili res dober zaključek projekta, o katerem vas bomo v naslednjih dneh še dodatno obvestili.

Že v ponedeljek, 21. junija 2010 smo imeli v gosteh predstavnike Lokalne akcijske skupine RaJuPuSu iz Finske, ki so se z slovenskim partnerjem Šolskim centrom iz Postojne in z nami pogovarjali o projektu sodelovanja za naslednje leto.

V torek, 22.6. in sredo 23.6.2010 pa so bili pri nas predstavniki - člani inicijativnega odbora Lokalne akcijske skupine Srandja iz Bolgarije (občine Malko Trnovo, Tscarevo in Primorsko), s katerimi smo v sredo opravili tudi delavnico na temo priprave lokalne razvojne strategije in delovanja LAS, na katerem so sodelovali tudi predstavniki MKGP in predstavili slovenske izkušnje z izvajanjem programa Leader v Sloveniji. Tudi o tem bomo v naslednjih dneh pripravili podrobnejše poročilo in fotogalerijo.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link