Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

NEKAJ INFORMACIJ | Natisni |
Petek, 18 Februar 2011 12:38

Čeprav se že nekaj časa nismo oglasili z informacijami o delovanju naše LAS, ne pomeni, da nismo aktivni. Nasprotno – zmanjkuje le časa za bolj redno obveščanje o naši dejavnosti. Vsi LASi v Sloveniji smo namreč v pričakovanju nove Uredbe o sofinanciranju 1., 3. In 4 osi Razvoja podeželja, med katerimi si obetamo precejšnje spremembe na našem področju (Leader). Iz tega razloga je tudi naš razpis ali bolje rečeno izbor za izvedbene projekte na čakanju, saj smo se na zadnjem UO LAS odločili, da počakamo z izdelavo LIN za leto 2011 do uveljavitve nove Uredbe, ki bo med drugim prinesla tudi do 85% sofinanciranje projektov. Iz tega razloga so tudi druge aktivnosti na čakanju, zato pa bo vse bolj pestro v marcu in aprilu, ko naj bi bila Uredba objavljena – tudi zaradi našega dela, saj smo aktivno sodelovali pri pripravi pripomb na Uredbo skupaj z Društvom za razvoj slovenskega podeželja.

Kljub temu se bo v prihodnjih dneh sestala Komisija za ocenjevanje projektov in opravila prvi predizbor prijavljenih projektov. Nato bodo vsi izbrani projekti pozvani na uskladitev z novimi pogoji, istočasno pa bo objavljen tudi nov poziv za izbor projektov do konca finančnega obdobja 2007-2013. Zato vas že sedaj pozivamo, da se pripravite z projektnimi idejami in nas obiščite. Še vedno namreč velja, da poteka brezplačno svetovanje za projekte, ki ga za nas izvaja NEC Cerknica (kontaktne št. 041 605 122 Lili, 031 578 418 Tina, 031 408 754 Tomaž), lahko pa se obrnete tudi na nas (031 339 789).

Za lažjo odločitev o vrsti projektov vam predlagamo, da si ogledate publikacijo LAS Srce iz Litije, kjer so predstavili dosedanje projekte in sploh njihovo delo. Oglejte si in boste videli, kako širok je spekter možnih projektov za sofinanciranje iz Leader programa. Nekaj podobnega bomo v letošnjem letu pripravili tudi pri nas.

V naši organizaciji in s pomočjo RRA NKR – Zeleni kras smo se predstavili na sejmu Alpe Adria TIP 2011 v Ljubljani. Prva poročila kažejo, da je bil sejem oz. naš sejemski prostor dobro obiskan in da so sodelujoči navezali veliko koristnih stikov. Nenazadnje pa smo bili precej opaženi, kar je prvi korak v prepoznavnosti naše destinacije – Zelenega krasa. Fotogalerijo si lahko ogledate na naši spletni strani.

V tem mesecu pripravljamo Poročilo o delu LAS v lanskem letu in Finančno poročilo za leto 2010, ki ga bomo obravnavali na seji UO konec meseca in na Zboru članstva LAS, ki bo potekal predvidoma konec marca, lahko pa tudi nekaj kasneje, saj bo potrebno sprejeti nekaj sprememb organiziranosti LAS DRPSN v skladu z novo Uredbo. Vsekakor boste vsi člani o tem obveščeni pravočasno.

Seveda pa ste vsi vabljeni po podrobnejše informacije v našo pisarno ali pa se lahko dogovorimo za obisk v Pivki in Postojni. Pošljite mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pa nas pokličite – dosegljivi smo na 031 339 789.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link