Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

NOVOSTI VROČEGA POLETJA | Natisni |
Sreda, 24 Avgust 2011 12:59

Pozdravljeni v tej vroči poletni pripeki!

V zadnje dni avgusta gremo izredno aktivno. Pričele so se namreč aktivnosti za jesenske prireditve, ta vikend, v nedeljo 28.9.2011, sodelujemo s kmetijsko tržnico na gorskohitrostni dirki GHD Petrol 2011 v Il.Bistrici. Od 8,00 ure dalje nas najdete pri vhodu na prizorišče na Šercerjevi cesti. Ostale termine in lokacije najdete na  informaciji za ponudnike in na strani Kmečke tržnice.

Že sedaj vas vabimo k sodelovanju na Kmetijski tržnici 2011, ki bo potekala med 24. in 25.9.2011 v Ilirski Bistrici. Skupaj z Občino Il.Bistrica, KGZS Zavod Nova gorica in kmetijskimi društvi pripravljamo dvodnevno sejemsko prireditev, na kateri se bodo predstavili kmetijski proizvajalci in pridelovalci ter podjetniki s celotnega področja našega LAS in širše. Osnovna tema prireditve bo "Pridelava in predelava zelja", konkreten program pa vam bomo posredovali v naslednjih dneh.

Izvaja se tudi že projekt sodelovanja "promocija Brkinske sadne ceste", ki ga izvajamo skupaj z LAS Krasa in Brkinov ter še sedmimi drugimi partnerji. V začetku septembra bo izpeljana druga delavnica s ponudniki na BSC, pripravljata se prireditve Dan brkinskega jabolka in Dan odprtih vrat BSC, pripravlja se ponatis brošure BSC. Vsekakor gre za zanimiv in obširen projekt, o čemer pripravljamo posebno informacijo.

V četrtek, 8. septembra 2011 pa bo v Parku vojaške zgodovine v Pivki, s pričetkom ob 18,00 uri, pripravljena delavnica za turistične vodnike področja Zelenega krasa. Tema delavnice bo registracija turističnega vodnika, pripravljamo pa jo v sodelovanju z RRA NKR Pivka in NEC Cerknica. Vabljeni vsi zainteresirani, podrobne informacije dobite  na vabilu ali pa nas povprašajte na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link