Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Aktivnosti v velikonočnem tednu | Natisni |
Ponedeljek, 02 April 2012 06:19

V sredo, 28. marca 2012, je bil izpeljan 5. redni Zbor članstva, ki je potrdil  Letno poročilo društva za leto 2011 vključno z finančnim zaključnim poročilom. Člani so v razpravi potrdili, da je društvo poslovalo zelo dobro in so bili z opravljenim delom zadovoljni. Sprejeli so tudi  Program dela za leto 2012 , ki je v osnovi ostal isti kot preteklo leto, z nekaj novostmi, ki bodo popestrili aktivnosti pri izvajanju promocije LAS in svetovanja članom društva. Izvedbeni projekti za leto 2012 pa so še v ocenjevanju, tako da bo Načrt izvedbenih projektov 2012 oblikovan v mesecu aprilu.

V velikonočnem tednu se poleg velikonočnih razstav v Pivki in Kosezah, ki so bile pripravljene pretekli vikend, pripravlja tudi kar nekaj delavnic na temo Velike noči. Eno izmed takih pripravlja tudi naš član, Rihard Baša, ki bo v svoji kuharski učilnici v Jasenu v petek 6.4.2012 ob 16h izvedel delavnico PIRHI. Udeleženci bodo skupaj pripravili pirhe, pri čemer bodo uporabljali pretežno naravna barvila in tradicionalne postopke okraševanja jajc. Cena delavnice je 20€, prijavite se lahko na: 031-209-629 ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Zavod Znanje Postojna, OE LU Postojna v aprilu pričenja z izobraževanjem na temo registracije dejavnosti predelave živil. Predelava živil, tako rastlinskega, kot tudi živalskega izvora, je pogojena z registracijo dejavnosti predelave živil ter z ureditvijo prostorov za opravljanje te dejavnosti. Katere so oblike registracije dejavnosti, kakšni so pogoji za opravljanje dejavnosti, kateri postopki so potrebni za registracijo dejavnosti, katera je najbolj ustrezna oblika registracije, kako morajo biti urejeni prostori za predelavo živil rastlinskega oziroma živalskega izvora? Odgovore na ta vprašanja boste skupaj poiskali na delavnicah, ki bodo potekale 3., 10, 17., in 24. 4. 2012 v prostorih OŠ Pivka s pričetkom ob 16.00. Izobraževanje vključuje tudi ogled primerov dobre prakse. Termini ogledov bodo določeni naknadno.

Prijave sprejemajo preko telefona 05 721 12 80 ali elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do zapolnitve prostih mest.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link