Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Februarja in marca kar nekaj aktivnosti | Natisni |
Ponedeljek, 18 Februar 2013 14:54

V okviru LAS DRPSN pripravljamo v zadnjih dneh februarja in v marcu kar nekaj izobraževalnih aktivnosti. Od 4.3. do 18.3.2013 bomo izvedli tri delavnice na temo Predelava živil, ki bo namenjena tistim, ki bi radi na to temo odprli dopolnilno dejavnost oziroma uredili prostore za predelavo živil. Podrobnosti delavnic in obvezne prijave so razvidne iz priloženega vabila s prijavnico.

Pričeli smo z pripravo novega skupnega projekta na področju LAS, ki smo ga delovno poimenovali Turistične vasi. Za boljšo obveščenost in pripravljenost prebivalstva na ta projekt bodo pripravljene tri predstavitvene delavnice v vaseh Narin (28.2.2013), Belsko (14.3.2013) in Prem (konec marca). Na delavnicah bo predstavljena idejna zasnova projekta, možnosti izvedbe turistične vasi in razpršenega hotela, možnosti ureditve vasi in predstavitev dobre prakse turistične vasi iz tujine. Bolj natančno bo vsebina predstavljena v kasnejšem vabilu na delavnice.

Naš zelo aktiven član Rihard Baša tudi tokrat vabi na svoje kuharske delavnice, ki jih izvaja v prostorih kuharske učilnice v Jasenu 13 pri Il.Bistrici. Ta petek, 22.2.2013 bo kuharska delavnica na temo: Njoki, cmoki in domače testenine, v torek in sredo 26. in 27.2.2013 pa kuharska delavnica namenjena višjim razredom osnovne šole in srednješolcem: Prvi kuharski koraki. Ponovno pa se pripravlja uspešnica lanskega leta – kulinarični izlet v Opatijo. Tema izleta je seveda morska hrana, ki jo boste skozi vodeno pripravo spoznavali na ladji Jadera. Seveda si boste ogledali tudi ribjo tržnico v Opatiji, botanični park in se ob ugodnih vremenskih razmerah z ladjo odpravili od Opatije do Lovrana. Termin izleta je 23.3.2013, vse ostale informacije pa dobite na telefon 031 209 629 ali na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Ne pozabite – število udeležencev je zaradi prostora omejeno.

 

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link