Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Pričeli z pripravami na projekt Turistične vasi Zelenega krasa | Natisni |
Sreda, 20 Februar 2013 14:21

Že ves februar mesec se izvajajo prve aktivnosti za pripravo idejne zasnove projekta "Turistične vasi Zelenega krasa", ki ga bomo izvajali v naslednji finančni perspektivi EU 2014-2020. V četrtek, 28.2.2013 bo v izvedena prva predstavitvena delavnica ina to temo (vabilo), sicer pa bodo v tem pripravljalnem obdobju izvedene tri delavnice – prva 28.2.2013 v Narinu, druga 14.3.2013 v Belskem in tretja na Premu (datum še ni določen). Na delavnice so vabljeni predvsem krajani omenjenih vasi in zainteresirani prebivalci teh območij, ki si želijo razvoja podeželskega turizma.

Predstavitev zasnove projekta bo namreč povezana z predstavitvijo primerov dobre prakse razvoja turističnih vasi in razpršenega hotela, ki bosta sestavni del projekta, zato bodo delavnice zanimive tudi za tiste, ki se že ali se bodo s tem ukvarjali v bodočnosti. V Narinu bo imel predstavitev dr. Marko Koščak na temo razpršenega hotela (predvidoma tudi na Premu), na Belskem pa bo gostujoči predavatelj Denis Goja iz KS Padna, ki bo predstavil izkušnje vasi Padna pri njihovem razvoju turistične vasi.

Delavnice organiziramo z namenom, da se z zasnovo projekta seznanijo vsi krajani omenjenih vasi, cilj pa je pridobiti čim več informacij in pobud, primernih za razvoj tega projekta. Čeprav je v vabilu in predstavitvenem gradivu precej osnovnih informacij, še več jih bo danih na delavnicah, pa že sedaj pozivam vse zainteresirane, da nam predstavijo svoje pobude in načrte, da jih poskušamo čimbolj vklopiti v projekt. Le na ta način bomo lahko uspešno zastavili pripravo projekta in pokrili vaše interese po sodelovanju.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link