Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Ta teden se bomo učili.... | Natisni |
Ponedeljek, 11 Marec 2013 08:05

Danes, v ponedeljek 11.3.2013 bo v Kulturnem domu v Bukovju pri Postojni s pričetkom ob 16,00 uri, potekala že druga delavnica na temo "Predelava živil", na kateri bodo udeleženci obravnavali temo "Registracija prostorov za predelavo živil". Že prva delavnica pred tednom dni je pokazala veliko zanimanje, saj se je je udeležilo kar 20 posameznikov, zato tudi tokrat pričakujemo dobro udeležbo. Če ste med tistimi, ki se še niste prijavili, lahko to storite neposredno na sami delavnici, saj je prostora v Kulturnem domu dovolj.

040320131396

Prav gotovo pa bo v četrtek, 14.3.2013 s pričetkom ob 17,00 uri na isti lokaciji (Kulturni dom Bukovje) še bolj zanimivo, saj bomo pripravili evalvacijsko predstavitveno delavnico za vse prebivalce Podgure. Na delavnici se bomo pogovarjali o dosedanjem izvajanju programa Leader na tem področju, predstavili pa bomo tudi idejno zasnovo projekta "Turistične vasi Zelenega Krasa". Gre za drugo delavnico na to temo - prva je bila 28.2. v Narinu, na kateri je bilo 24 udeležencev, z svojimi izkušnjami in primeri dobrih praks na temo turističnih vasi pa je sodeloval dr. Marko Koščak. Delavnico v Bukovju bo vodil strokovni vodja LAS Aleš Zidar, primer dobre prakse - "Turistična vas Padna", pa bo predstavil Denis Goja, predsednik KS Padna. Prav gotov gre za zanimivo predstavitev, saj se je Padna v zadnjem obdobju razvila v zares zanimivo podeželsko turistično destinacijo. Vabilo si oglejte tukaj.

V soboto, 16.3.2013, vas naš kuharski mojster Rihard Baša vabi na kuharsko delavnico "Velikonočne jedi". Delavnica bo potekala v kuharski učilnici Jasen 13a pri Ilirski Bistrici, naučili pa se boste pripraviti izvrstne velikonočne jedi, kako jih postreči in seveda poskusiti. Vse informacije na tel 031 209 629 ali na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

rihard velikonocna dekoracija

Naj še omenimo dve predavanji, ki bosta potekali v okviru Kmetijskega krožka na OŠ Košana (danes, ponedeljek, 11.3.2013 ob 16,30) in na OŠ Rudolf Ukovič Podgrad (torek, 19.3.2013 ob 17,00). Predavanje bo izvajala strokovnjakinja za permakulturo - Jožica Fabjan, na temo sonaravnega obdelovanja vrtov na permakulturni - ekološki način. Obe šoli imata namreč šolske vrtove, kjer jim je z načrtom zasaditve pomagala prav gospa Jožica Fabjan, zato si bo predavanje možno ogledati tudi v praksi. Vabljeni....

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link