Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Ta teden Kmetijska tržnica 2013 | Natisni |
Torek, 17 September 2013 06:02

Konec tega tedna - med 20. in 22.9.2013, se bo pričela največja sejemska prireditev na našem področju - Kmetijska tržnica v Ilirski Bistrici. Eden izmed organizatorjev prireditve je tudi LAS Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, ki je letos skupaj z Občino Ilirska Bistrica in strokovno pomočjo KGZ Nova Gorica, pripravil res veliko prireditev, katere nosilna tema je Drobnica. Če smo v preteklih letih napovedovali, da želimo s prireditvijo postati največji regijski kmetijski sejem, se to letos potrjuje - z vstopom Hrvaške v EU so namreč vzpostavljeni pogoji za nemoteno blagovno menjavo, kar bodo letos izkoristili številni hrvaški ponudniki. Skupno število prijavljenih razstavljavcev je končalo pri 105, napovedanih imamo 12 avtobusov obiskovalcev iz vse Slovenije in iz Kvarnerja, tako strokovni kot zabavni program pa sta usmerjena predvsem v promocijo kvalitetnih domačih in lokalnih produktov. Sobotno spretnostno tekmovanje gozdarjev za pokal Demetra in nedeljsko državno tekmovanje v striženju ovac, bosta dodatno popestrila dogajanje na sejmu, na državni razstavi drobnice in razstavi malih živali pa pričakujemo okoli 170 živali, kar je tudi svojevrsten rekord. Za to se že sedaj zahvaljujemo Društvu rejcev drobnice Ilirska Bistrica in Zvezi društev rejcev drobnice Slovenije, ki bosta aktivno sodelovala pri organizaciji nedeljskega dogajanja.

Še napoved prvih dveh dogodkov Kmetijske tržnice 2013 - v sredo, 18.9.2013 bomo v prostorih OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici, s pričetkom ob 18,00 uri, odprli razstavo Za gozdove in ljudi, ki jo bomo združili tudi s predavanjem avtorja razstave - Jožeta Praha iz Zavoda za gozdove Slovenije.

V petek, 20.9.2013 s pričetkom ob 17,00 uri pa bo na gradu Prem potekal posvet na temo Skupen razvoj potenciala podeželskega območja na obeh straneh meje in reja drobnice kot vir zagotavljanja visokokakovostnih kmetijskih proizvodov, kjer bodo sodelovali vabljeni strokovnjaki z obeh strani meje. Več o posvetu si oglejte v vabilu na posvet.

Več o prireditvi in podroben program si oglejte na programu Kmetijske tržnice, sicer pa ste vsi vabljeni k obisku v Ilirsko Bistrico.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link