Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Ogled dobre prakse razpršeni hotel | Natisni |
Ponedeljek, 14 Oktober 2013 08:22

V soboto, 12. oktobra 2013, so se člani LAS, ki želijo sodelovati v pripravi in izvedbi projekta Turistične vasi Zelenega krasa, ogledali primer dobre prakse v sosednji Italiji - področju Karnijskih alp - razpršeni hotel Sauris. Hotel je bil sofinanciran v okviru programa Leader, ki ga na področju Karnije izvaja lokalna akcijska skupina EUROLEADER s sedežem v Tolmezzu in je bila tudi gostitelj našega obiska. Udeležencem (kar 50 se nas je zbralo), so predsednik in direktorica LASa predstavili njihovo delovanje in izvedene projekte v obdobju delovanja LAS (od leta 1997), posebno pozornost pa so namenili prav projektu razpršenega hotela, ki je postal zgled za postavitev podobnih hotelov tako v Italiji kot širše. Dobre izkušnje in sam ogled hotela je udeležencem odgovoril na kar nekaj odprtih vprašanj v zvezi z načrtovanimi izzivi v prihodnosti na našem področju, zato smo se z predstavniki italijanskega LAS dogovorili za nadaljnje sodelovanje in pomoč pri postavitvi našega projekta.

V nadaljevanju dneva smo si ogledali tudi zanimivosti Rezije, med katerimi izstopa ureditev muzeja brusačev v vasi Stolvizza in pomen delovanja društva Rezijancev za ohranjanje slovenstva v Reziji.

Po pogovoru med udeleženci ogleda dobre prakse je ob koncu dneva prevladovalo prepričanje, da smo zelo dobro izkoristili dan in dobro pripravljen ogled, ki bo zagotovo prinesel nekaj novih pozitivnih pogledov na razvoj področja našega LAS.

IMG 4880

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link