Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Končana še dva projekta | Natisni |
Sreda, 13 November 2013 09:09

Preteklo soboto smo s slavnostno otvoritvijo zaključili še en projekt iz NIP 2012-1 - Zaščita eksponatov zbirke starega orodja in naprav Toplar v Belskem. Nosilec projekta TD Podgura je v okviru projekta obnovilo kozolec in popisalo, obnovilo in na novo postavilo zbirko starega orodja. Člani društva so se izjemno potrudili in z veliko prostovoljnega dela postavili res zanimivo in kvalitetno zbirko, ki je seveda na ogled vsem tistim, ki si to želijo. Več informacij dobite na spletni strani TD Podgura, kjer je na voljo tudi fotogalerija.

V tem tednu je luč sveta ugledal tudi Katalog regijskih izdelkov Zeleni kras, ki ga je izdala RRA Notranjsko kraške regije in je tudi del enega izmed naših projektov iz NIP 2012-2. Katalog je na voljo v tiskani obliki ali pa v PDF obliki na spletni strani Zeleni kras – publikacije, kjer ga lahko naročite. Priporočam pa, da za vaša darila ob bližajočih praznikih izberete kaj od domačih lokalnih proizvodov. Še informacija o katalogu ponudnikov na naših tržnicah – ta teden je v tisku in bo naslednji teden že na voljo.

V petek, 15.11.2013, na Dan slovenske hrane, se bo naša LAS predstavila na sejmu / tržnici v preddverju MKO v Ljubljani. Predstavili bomo projekt kmetijskega krožka in projekt PESCA o vzgoji za zdravo prehrano, obenem pa ponudili v pokušanje izdelke, ki so jih pripravili učenci, člani Kmetijskega krožka. Če ste v petek v Ljubljani, vabljeni k obisku na naši stojnici. Letak o dnevu slovenske hrane pa je dosegljiv na tem linku.

IMG 5103

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link