Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Novice tega tedna | Natisni |
Ponedeljek, 18 November 2013 13:24

jerina trznica MKO

V petek, 15.11.2013 smo sodelovali na tržnici ob dnevu slovenske hrane v preddverju Ministrstva za kmetijstvo, na Dunajski 22 v Ljubljani. Na naši stojnici smo predstavili projekt Kmetijski krožek in aktivnosti projekta PESCA – izobraževanje o zdravi hrani, ki potekata v okviru našega LAS. Seveda so otroci – člani Kmetijskega krožka z OŠ Dragotina Ketteja iz Il.Bistrice poželi veliko zanimanja za svoje delo, obiskala pa nas je tudi državna sekretarka mag. Tanja Strniša.

 

Ob tem naj dodamo, da je društvo Modro nebo iz Pivke ob priložnosti izvedbe predavanja gospoda Luka Kužnika iz Eksotične vrtnarije Zeleni Zmaj v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi, podarilo sadike eksotičnih sadnih vrst Goji jagode, Ameriška in Evropska Brusnica, Aronija, Sibirska borovnica in Šisandra mentorici kmetijskih krožkov na osnovnih šolah Tamari Urbančič. Članom društva se zahvaljujemo za njihov prispevek k ureditvi šolskih vrtov.

V povezavi s projektom PESCA so na naši strani objavljene nove novice o dosedaj izvedenih aktivnostih.

Še vabilo ponudnikom na kmečkih tržnicah in članom LAS. V torek, 3.12.2013, pripravljamo ogled dobre prakse pri LAS SRCE Slovenije, ki velja za enega najuspešnejših LAS v Sloveniji. Vabilo je dostopno tukaj.

 trznica MKOTadej je uspešno predstavljal našo stojnico

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link