Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Nekaj novic za ta teden | Natisni |
Ponedeljek, 03 Marec 2014 13:35

Ker smo še v pustnem času vas vabim na še eno pustno povorko – na pustni torek, 4.3.2014 od 15,00 ure dalje po ulicah Postojne. Napovedanih je 15 pustnih skupin s preko 550 mask iz celotne Slovenije.

Po pustnem torku pa nas že čakajo bolj resne aktivnosti. Že na pepelnico bo zasedal Upravni odbor LASa, kjer se bodo obravnavala poročila o delu LAS za leto 2013 in program dela za 2014, ter ostale tekoče zadeve iz delovanja LAS.

Naslednje novice prihajajo iz Pivke: Lisino štacuno, trgovino z lokalnimi kmetijskimi pridelki, še vedno dobro založeno tako s prejšnjimi kot tudi novimi izdelki s področja zdrave domače hrane, lahko po novem obiščete na novi lokaciji in sicer v SPAR centru v Pivki, kjer bo vsem obiskovalcem omogočeno tudi nekoliko lažje parkiranje, predvsem pa ostaja gostoljubje in domačnost ena od glavnih prednosti, ki nas vabijo k Lisi.

Občina Pivka v sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo iz Postojne, pripravlja tečaje za varno delo z motorno žago v nevarnih razmerah – ujmah in osnove tehnike dela z motorno žago. V priponki boste našli več informacij in prijavnico, ki jo lahko izpolnjeno vrnete na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali v sprejemno pisarno na Občini Pivka. Svetujemo, da pohitite, ker je zanimanje za udeležbo zelo veliko. Povezano z žledolomom pripravlja občina Pivka tudi BREZPLAČNO PREDAVANJE IN PRAKTIČNI PRIKAZ REZI SADNEGA DREVJA PO ŽLEDOLOMU, ki bo potekalo v četrtek, 6. marca od 16. ure dalje na OŠ Pivka. Izobraževanje bo vodil strokovnjak iz Kozjanskega parka, mag. Adrijan Černelč. Prijavite se lahko na Občini Pivka na telefonski številki 05 72 10 100 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do 5. marca oziroma do zapolnitve mest.

Na turistični kmetiji Ivankotovi na Premu vam skupaj z kuharskim mojstrom Rihardom Bašo pripravljajo kulinarični večer ob živi glasbi. Za glasbeno kuliso bo poskrbel duo Turn, Ivankotovi in Rihard pa so sestavili jedilnik, za katerega so prepričani, da vas ne bo pustil hladne. Privoščite si torej in se z njimi sprostite na predvečer Dneva žena. Za vas bodo ustvarjali v petek, dne 7.3.2014, pridite pa ob 20:00. Obvezna je rezervacija na telefon, pokličite Valentino na 040-573-003 ali Riharda na 031-209-629, jedilnik pa si oglejte na FB strani Turistične kmetije Krasa in Brkinov.

V soboto, 8.3.2014, od 10 ure naprej bo v Topolcu, v Ilirski Bistrici, potekal praktični prikaz rezi jablane in hruške in spomladanskega cepljenja. Na delavnici se bo izvajal rez na jablani, hruški in ribezu, spoznali način postopanja pri premočni rezi po pomlajevanju starih jablan in se, preden "les pride v sok", še pripravili na spomladansko cepljenje sadnega drevja. Dogodek organizira društvo Modro nebo, zaželjena pa je predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko), po el. pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali v Lisini štacuni, trgovini z lokalnimi kmetijskimi izdelki v centru Pivke.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link