Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

PRIJAVA NA RAZPIS LAS IZVEDENA | Natisni |
Četrtek, 03 April 2008 14:08

V torek, 1. aprila 2008 (na dan šaljivcev) smo resno vložili kandidaturo za status delujoče lokalne akcijske skupine na osnovi razpisa MKGP. Kot smo seznanjeni, smo četrta LAS, ki je uspela pripraviti kandidaturo od objave razpisa 29.2.2008. Upamo seveda na potrditev statusa in nadaljevanje dejavnosti društva po predvidenem programu dela.

Na spletni strani smo že objavili osnovni dokument prijave na razpis - Lokalno razvojno strategijo (link) in Osebno izkaznico društva (lokalne akcijske skupine) (link), ki si ju lahko ogledate ali pa pretočite na svoj računalnik. Gre namreč za obsežen dokument, ki ureja osnove delovanja naše lokalne akcijske skupine. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ga. Iris SUBAN (Open door), ki je skupaj s sodelavci pripravila odličen dokument.

V sredo 26. marca je bila v sejni sobi Občine Pivka izpeljana 3. seja UO društva. Zaradi prijave na razpis LAS bo zapisnik seje na spletni strani (na članski strani) objavljen v nekaj dneh, lahko pa poročamo, da so člani upravnega odbora sprejeli prvi del programa dela za leto 2008 (stalne dejavnosti društva), za drugi del - izvedbene projekte, pa bo potrebna še dodatna razprava med občinami. Gre predvsem za usklajevanje skupnih projektov, ki mora biti zaključeno v aprilu mesecu. Sprejeta je bila tudi Študija izvedljivosti projekta Organiziran nastop na trgu in zagotavljanje ustrezne infrastrukture za trženje kmetijskih pridelkov z nekaterimi dodatki in pripombmi, kot osnova za nadaljnje delo na tem projektu. Tudi tu se mora Društvo uskladiti z željami oziroma načrti vseh treh občin, da se lahko projekt prične čimprej izvajati. Več pa v naslednjih dneh.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link