Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Vabila na delavnice | Natisni |
Torek, 01 April 2014 10:54

Člani našega LAS - Društvo Modro nebo, vas obvešča o svojih aktivnostih:

soboto, 5. aprila 2014, bo v Palčjem potekala celodnevna delavnica na temo visokih gred, katerih prednost leži predvsem v večjem in zgodnejšem pridelku. Delavnico bo vodila Jožica Fabjan, priznana strokovnjakinja, predavateljica in učiteljica permakulture, ki sodeluje tudi v projektu šolskih ekovrtov. Na delavnici se bomo seznanili s teoretičnim ozadjem izdelave visoke grede in jo potem tudi skupaj izdelali. Prijave na delavnico sprejemajo do 2. Aprila na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Več informacij v priloženem vabilu.

Od petka, 4.4.2014 do nedelje, 6.4.2014, bodo potekali vodeni naravoslovni sprehodi po Pivki, deželi presihajočih jezer. Obiskali boste lahko Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, spoznavali kraške značilnosti in posebnosti Pivške kotline, značilne rastline in živali, jezera in še mnogo več. Sprehode bo vodila Marjeta Marinčič. Vse informacije v priloženem vabilu.

V četrtek, 10. aprila 2014 bo v prostorih OŠ v Logatcu potekalo predavanje na temo pridelave semen. Tamara Urbančič, mentorica kmetijskih krožkov v Ilirski Bistrici, bo predstavila svoje bogate izkušnje na področju pridelave semen in posebnosti vzdrževanja sortnih značilnosti posameznih vrst. Dogodek organizira Društvo za zdravilne rastline Ognjič Logatec. Ostale informacije v priloženem vabilu.

soboto, 12. aprila 2014, bosta v prostorih Kulturnega doma Slavina od 16h naprej potekala začetni in nadaljevalni tečaj polstenja volne. Začetniki bodo lahko naredili svoj prvi kos filca in še kakšen manjši kos, udeleženci nadaljevalnega tečaja pa bodo takoj začeli z izdelavo izdelkov: klobuka, baretke, copate ali torbice. Na delavnico se lahko prijavi največ 8 udeležencev. Dodatne informacije v priloženem vabilu.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link