Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Nekaj novic iz delovanja LAS | Natisni |
Sreda, 21 Maj 2014 08:16

Pretekli petek so člani našega Kmetijskega krožka, ki deluje v okviru projekta PESCA, sodelovali na Paradi učenja, ki jo je v Postojni pripravil Zavod znanje. Prireditev je zelo lepo uspela, lahko si ogledate krajše poročilo na naši FB strani, kjer so na voljo tudi fotografije.

Iz prejšnjega tedna je tudi zelo zanimiva in pomembna novica – člani Občinskega sveta Pivka so na svoji 24. redni seji sprejeli odlok o ustanovitvi Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera. S tem so zaključili dveletno delo, ki so ga pripravljavci namenili ustanavljanju, osveščanju in obveščanju o pomenu Krajinskega parka. Občani so bili že od začetka naklonjeni ideji o zavarovanju območja Pivških presihajočih jezer. Posebej v zadnjem času se občuti potreba po takem mehanizmu, saj je Ekomuzej z odlokom dobil orodje, da prepreči škodljiva ravnanja, ki se dogajajo na Pivških presihajočih jezerih – na tem izjemno pestrem, vendar občutljivem koščku Slovenije. Več na spletni strani Eko muzeja.

Ne pozabite – to soboto redno obratujeta Kmečki tržnici v Ilirski Bistrici in Postojni. Poleg rednih tržnic pa bodo naši ponudniki sodelovali tudi na sobotnem promocijskem dogodku Na mladih svet stoji na posestvu Renčou v vasi Zaješje v Brkinih, v nedeljo 25.5. pa na Belajtngi – dnevu Parka Škocjanskih jam.

Prijatelji waldorfske pedagogike želijo staršem naše Notranjske kraško regije približati vzgojo in učenje otrok, ki se izvaja v Waldorfskih vrtcih in šolah. Waldorfska pedagogika je naravnana tako, da upošteva razvojna obdobja otrok in jih poskuša pri tem kar najbolje podpreti. Po svetu in pri nas je to pri mnogih starših vse bolj priljubljena izbira, ko se odločajo o varstvu ali šolanju svojih otrok. Iz tega razloga vas vabijo v ponedeljek 26. maja 2014  ob 18. uri v prostore Gozdarske šole Postojna na uvodno predavanje g. Godija Kellerja, dolgoletnega waldorfskega učitelja,  predavatelja in pisatelja iz Norveške.

Bistriški čebelarji vas vabijo na prireditev ob otvoritvi Čebelarskega doma in 30 letnici razvitja prapora, ki bo v petek 30. maja 2014 pred čebelarskim domom v Ilirski Bistrici (Levstikova 8b). Od 9,00 ure dalje bo pripravljena medena tržnica in prikazi čebelarskih opravil ter naravoslovni dan osnovnošolcev, ob 17,00 uri pa osrednja prireditev, ki se bo nadaljevala z zabavo z skupino Lisjaki. Vabljeni….

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link