Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Konec počitnic..... | Natisni |
Četrtek, 28 Avgust 2014 13:53

Pozdravljeni,

Verjeli ali ne – poletja je konec še predno se je začelo. Glede dejavnosti LAS sicer ni res nobene razlike, saj smo bili aktivni skozi vse poletne mesece, za tiste pa, ki ste bili na morju – no ja, ste se vsaj odpočili.

Naš LAS se v teh dneh aktivno pripravlja na vročo jesen. Čaka nas namreč kar precej aktivnosti, med katere zagotovo štejemo tudi soorganizacijo sejma Kmetijska tržnica v Ilirski Bistrici. Prijav za sodelovanje je že sedaj zelo veliko, še več pa jih pričakujemo naslednji teden, ko se 5.9. izteka rok za prijavo.  Na naši spletni strani so objavljene tekoče informacije o poteku prireditve, lahko pa se zainteresirani oglasijo na naše kontakte.

Ponudnike na kmečki tržnici vabimo tudi na promocijski sejem, ki bo organiziran v soboto, 6.9.2014 od 16,00 ure dalje pred športno dvorano v Ilirski Bistrici, ko bo domači rokometni klub praznoval 50 let rokometa. Zainteresirani dobijo več informacij preko našega maila.

Ta ponedeljek – 25.8.2014 smo sodelovali na mednarodnem kmetijskem sejmu v Gornji Radgoni, kjer smo se predstavili s projektom Kmetijski krožek na sejemskem prostoru MKO v hali A. Seveda so naši otroci poželi veliko zanimanja za uspešen projekt, vse skupaj pa smo popestrili s prikazom predenja volne. Nekaj slik je objavljeno na naši FB strani, še več jih bo na spletni strani. Ta dan nas je obiskala tudi predsednica LAS Cvetka Kernel, ki je sodelovala na posvetu predsednikov slovenskih LAS na AGRI.

Ta teden, konkretneje v petek, 29. 8. 2014, se bomo s svojo stojnico predstavili tudi na tržnici nevladnih organizacij Notranjsko kraške regije. Tržnica se bo pričela ob 16.00 uri na Trgu pred hotelom Kras v Postojni – vabljeni k obisku. Potem pa na radijsko fešto ob 20 letnici radia 94….

Člani našega LAS – KULTURNO ETNOLOŠKO TURISTIČNO ŠPORTNO DRUŠTVO ALOJZIJ MIHELČIČ iz Harij vas  v nedeljo, 31. avgusta 2014, vabi na prireditev DOBRODOŠLI PRI NAS – Bučijada 2014. Prireditev se bo pričela v Harijah »po južni«, od 15. ure dalje, vsekakor pa bo zelo zanimivo – vsaj kolikor poznamo člane društva….

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link