Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Nekaj novic iz delovanja | Natisni |
Četrtek, 12 Marec 2015 08:35

Kar nekaj časa nismo objavili novic iz našega delovanja, vendar se pri nas dogaja na polno – od zaključnih računov in poročila o delu za preteklo leto, do priprav na reorganizacijo LAS, pri kateri smo zelo aktivni tudi v dogovorih z kmetijskim in gospodarskim ministrstvom o izvajanju programa Leader/CLLD v programskem obdobju 2014-2020.

Na temo reorganizacije LAS bomo imeli ta četrtek, 12.3.2015, tudi srečanje z župani občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna, kjer jih bomo seznanili z aktivnostmi v okviru reorganizacije. Po pričakovanjih naj bi bila še ta mesec objavljena Uredba o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014–2020, kar pomeni, da bo potrebno takoj pristopiti k reorganizaciji LAS. priprave že tečejo.

Konec meseca bo izveden tudi Zbor članstva DRSPN, ki bo obravnaval Zaključno poročilo društva za leto 2014, sprejel Program dela za 2015 in najverjetneje obravnaval tudi reorganizacijo LAS.

V okviru projekta Dvig kakovosti izobraževanja odraslih in delovanja organizacije iz programa Erasmus+, smo že izbrali udeležence mobilnosti. Po objavi poziva smo do roka za prijavo prejeli 7 prijav, med katerimi je Komisija za izbor izbrala naslednje kandidate: Alenko Volk (mobilnost Islandija), Lise Pavšič (Islandija), Rihard Baša (Češka), Tina Kocjan (češka), Tamara Urbančič (Anglija) in Karmen Peternelj (Anglija). Več podrobnosti ob predstavitvi mobilnosti.

 

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link