Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Za nami delavnica v mladimi v Ilirski Bistrici | Natisni |
Četrtek, 02 April 2015 09:57

V okviru priprave nove Strategije lokalnega razvoja smo v Ilirski Bistrici v petek, 27. 3. 2015, izpeljali že četrto delavnico. Tokratna je bila namenjena mladim, zato smo jo izpeljali skupaj z Klubom študentov iz Ilirske Bistrice (KŠIB). V ospredju te delavnice je bila tema kmetijstvo in mladi. Udeleženci (6) so bili mladi prevzemniki na kmetiji, dijak, študentka, arheologinja in vodja kmetijskih krožkov. Trije izmed njih imajo izkušnje na področju kmetijstva, medtem ko se ostali trije s kmetijsko proizvodnjo aktivno ne ukvarjajo. Vsi trije pa imajo potencial v kmetijstvu, saj se doma ukvarjajo s samooskrbnim kmetijstvom. Mladi, neaktivni kmetovalci so imeli težave z opredeljevanjem problemov na področju kmetijstva, saj tovrstnih izkušenj nimajo. Zato je bila dobrodošla izkušnja vodje kmetijskih krožkov Tamare Urbančič, ki je povedala katere tržno zanimive kmetijske kulture na našem področju že pridelujejo in delež katerih bi lahko še povečali.

Štirje udeleženci so izvedeli veliko novega o programu LEADER in CLLD, o delovanju lokalne akcijske skupine. Tako je bil naš namen delno dosežen. Širila se je informacija o LAS, žal pa nismo pridobili veliko informacij o željah in potrebah mladih, ki bi bile vključene v Strategijo lokalnega razvoja.

Morda bomo več informacij pridobili na naslednji delavnici, namenjeni prav mladim, ki bo potekala v petek, 10. aprila 2015 s pričetkom ob 18,00 uri v prostorih Mladinskega centra Postojna na Vilharjevi 14a v Postojni. Predvsem mladi vabljeni k udeležbi, vabilo si lahko ogledate tukaj.

splet

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link