Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Projekt WONET | Natisni |
Petek, 06 November 2015 08:03

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom je v oktobru pričelo tudi z izvajanjem evropski projekt WONET v okviru programa Europe for citiziens. Gre za projekt, ki je v celoti namenjen ženskam in njihovi vključenosti v družbo, z različnimi partnerji iz Srbije, Hrvaške, Italije in Slovenije pa bomo sodelovali na petih različnih aktivnostih. Prvi se je že izpeljal med 22. in 25.10.2015 izpeljal v Beogradu na temo  „Ženske in izobraževanje“, naslednji pa bo v začetku decembra na temo „Ženske, politika in mediji“, v Dolini pri Trstu. V Postojni bomo med 25. in 28.02.2016 organizirali seminar „Ženske, zaposlitev in socialna politika“, nato gredo udeleženke na seminar na Jelsa-Hvar, Hrvatska – tema „Ženske in družinske pravice“, zaključna konferenca pa bo med 12. in 14.06.2016 ponovno v Beogradu.

Cilji projekta so: Prispevek krepitvi ženskih kapacitet za politično obravnavo družbenih problemov, s katerimi se srečujejo ženske in krepitev solidarnosti z mreženjem žensk na lokalnem in evropskem nivoju, ter povečanje sodelovanja žensk v identifikaciji in artikulaciji problemov v javnih politikah držav, ki so vključene v projekt.

Na vsakem seminarju bodo iz društva prisotne najmanj 4 udeleženke, vse pa bodo imele obvezo sodelovanja tudi na domačem seminarju v Postojni. Odzivi iz Beograda so zelo zanimivi, predvsem pa so se udeleženke strinjale, da je bila tema seminarja zelo dobra. Na sliki udeleženke seminarja iz Slovenije.

20151022 085249 resized

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link