Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Uspešno izvedena Kmetijska tržnica v Il.Bistrici | Natisni |
Petek, 30 September 2016 07:48

Pretekli vikend - 24. in 25.9.2016 je bila v Ilirski Bistrici tudi z našo soorganizacijo uspešno izvedena tradicionalna Kmetijska tržnica - dvodnevna sejemska prireditev, ki je privabila veliko obiskovalcev - nekaj manj kot pretekla leta, še vedno pa dovolj, da je bilo 92 razstavljavcev in ponudnikov zadovoljnih s predstavitvjo, promocijo in prodajo. Tudi idzivi obiskovalcev so zelo pozitivni in podpirajo naša prizadevanja po uspešni sejemski prireditvi. Naj se ob tem vsem skupaj zahvalimo za prispevek k uspešni izvedbi - tako obiskovalcem, ponudnikom in organizatorjem - vsak je dal svoj prispevek k prireditvi. Hvala.

V petek 23.9.2016 je v okviru tržnice potekala tudi okrogla miza na temo Žita na Bistriškem, ki je odprla kar precej vprašanj povezanih z uspešno pridelavo in predelavo žit na tem področju. Kritična razmišljanja in pobude za rešitev problemov so bile že naslednji dan posredovane državni sekretarki mag. Tanji Strniša, ki je dopoldne uradno odprla Kmetisjko tržnico, kasneje pa se je skupaj z županom Emilom Rojscem sestala s Civilno inicijativo kmetov in Društvom rejcev drobnice Trojica. Sestanek je bil zelo uspešen in udeleženci upajo, da se bodo dogovori tudi realizirali.

Fotografije s tržnice so objavljene na naši FB strani, kjer si jih lahko ogledate ter pregledate tudi odzive naših razstavljavcev in obiskovalcev....

 

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link