Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Odprta razstava WONET | Natisni |
Torek, 21 Marec 2017 09:09

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom je 8. marca 2017 organiziralo kulturni dogodek z naslovom Ženske s(m)o močne. Dogodek je potekal v Krpanovem domu v Pivki. Po uvodnem nagovoru predsednice LAS-a ga.Cvetke Kernel in nastopu  violinistk Eve Gorup in Saše Zafred, je potekala okrogla miza z udeleženkami v WONET projektu.

20170308 182250

 

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom je bilo v letih 2015/16  eden od enajstih partnerjev  v zelo uspešnem mednarodnem projektu WONET (Ženska mreža za prihodnost Evrope). Projekt je bil odobren v okviru programa Evropske komisije Evropa za državljane in državljanke. Cilj projekta je bil prispevek k zmanjševanju neenakosti med spoloma ter k opolnomočenju in  krepitvi zmogljivosti žensk za politično opredelitev družbenih problemov s katerimi se soočajo ženske ter gradnjo medsebojne solidarnosti s povezovanjem in mreženjem  žensk na lokalni in evropski ravni.

 

Udeleženke okrogle mize so bile iz Slovenije: Andreja Požar, Irena Štembergar, Karmen Tomažič, Nevija Božič, Tamara Urbančič ter Nadja  Ota in  Gabriella  Zubelli iz Doline pri Trstu, ki sta se vljudno odzvali povabilu. Moderatorka Dragica Jaksetič  je vodila pogovor med udleženkami o problematikah, ki so jih obravnavale na štirih seminarjih v  državah udeleženkah v projektu: v Italiji, na Hrvaškem, v Srbiji ter v Sloveniji.

 

Projekt se je zaključil že julija 2016, vendar so udeleženke okrogle mize  čutile dolžnost, da ženskam predstavijo na seminarjih obravnavano problematiko neenakosti med spoloma ter poti reševanja problemov, ki pestijo izključno ženske.

 

Po okrogli mizi je sledila otvoritev razstave fotoreportaž, ki so jih izdelale udeleženke seminarjev projekta WONET iz vseh štirih držav. Ga. Zorka Klemen je pripravila okrepčilo, ki je podaljšalo pogovor o obravnavani tematiki še za dobro uro. Razstava fotoreportaž bo v Krpanovem domu v Pivki odprta do konca marca 2017. Nato se razstava seli v Dijaški dom SGLŠ v Postojno do 21. aprila ter nato nadaljuje z ozaveščanjem žensk v knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici do 8. maja.

razstava1 wonet