Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

DRUŠTVO PRIDOBILO STATUS DELUJOČE LAS | Natisni |
Četrtek, 07 Avgust 2008 23:09

Z današnjim dnem se lahko pohvalimo, da smo med prvimi v Sloveniji pridobili status delujoče Lokalne akcijske skupine, s čimer smo uspešno zaključili obdobje priprave Programa razvoja podeželja in izdelave Lokalne razvojne strategije.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano nam je na osnovi februarskega razpisa dne 31.7.2008 z odločbo dodelilo status delujoče Lokalne akcijske skupine, s tem pa tudi pravico do koriščenja sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), namenjenih za izvajanje pristopa Leader v programskem obdobju 2007 - 2013 (sredstva osi 4).

Pred nami je torej pomembno obdobje, na katerega smo se v društvu zelo resno pripravljali od ustanovitvenega zbora društva v oktobru 2007. Program dela, ki smo ga sprejeli na zadnjem zboru članstvu, bo osnova za projekte v letošnjem letu, ki jih pričenjamo z jutrišnjim dnem, čaka pa nas ogromno dela, saj so na voljo le še štirje polni meseci do konca leta.

Še enkrat se javno in glasno zahvaljujemo vsem tistim, ki so sodelovali pri pripravi Programa razvoja podeželja v občinah Il.Bistrica, Pivka in Postojna, projektni skupini zbrani okoli Iris Suban (Open door) in vsem tistim posameznikom, ki so pristopili k formiranju Lokalne akcijske skupine. Dejstvo, da smo dosegli 91 od možnih 100 točk pri Lokalni razvojni strategiji in vseh 7 možnih točk pri partnerstvu, pove vse.

Temelj je torej postavljen, začnimo graditi in ustvarjati aktivno in sposobno podeželje.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link