Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Nekaj novic in povabilo | Natisni |
Torek, 01 Avgust 2017 13:15

Pozdravljeni v vročem avgustu,

Delovni julij smo zaključili z oddajo vlog za projekte sodelovanja LAS. Naš LAS med Snežnikom in Nanosom sodeluje v treh projektih sodelovanja in sicer v enem mednarodnem z partnerji iz Estonije, Latvije in Portugalske z naslovom »Trajnostni turizem v zaščitenih območjih«, kjer se bomo fokusirali na upravljanje z jezeri v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera in Krajinskem parku Planinsko polje. Drugi projekt je na temo »Promocije Biosfernih območij Slovenije«, kjer sodelujejo slovenski LAS, na našem področju pa nas zanima območje Parka škocjanske jame. Tretji projekt pa je »Pilotni model Razpršenega hotela«, skozi katerega želi 7 LAS postaviti model razpršenega hotela in ga umestiti v različna slovenska področja. Pripravljenega smo imeli tudi projekt Festival Brkinske sadne ceste, vendar smo se odločili, da ga raje razširimo in pripravimo za naslednji razpis za projekte sodelovanja.

V petek, 28.7.2017 je bila izpeljana tudi skupščina LAS, ki se je sestala predvsem zaradi pritožbe enega izmed neizbranih vlagateljev za sofinanciranje operacij iz prvega razpisa. Skupščina je poleg tega potrdila tudi izvajanje projektov sodelovanja.

Kar se tiče potrditve izbranih operacij prvega razpisa na Agenciji za kmetijske trge ni še nič novega, razen da smo uspešno zaključili dopolnjevanje prvih petih  operacij. Odločbe o potrditvi pričakujemo do konca avgusta, kar je pravzaprav že skrajni čas za začetek izvajanja SLR LAS. Na zadnji seji UO LAS so bile potrjene tudi vloge za sofinanciranje operacij iz drugega razpisa iz ESRR, tako da jih bomo pričeli počasi pošiljati v potrditev na ministrstvo za gospodarstvo.

Da pa ne delamo samo v pisarni smo julija dokazali z dvema zelo uspešno izpeljanima Brkinskima kuhnjama. Ta petek pripravljamo že tretjo BRKINSKO KUHNJO. Tokrat vam skupaj z Ribiško družino Bistrica predstavljamo brkinske ribe - postrvi na gradeli, ribji paprikaš, krompirjevo solato in vse ostale brkinske specialitete - tudi štruklji bodo… Tokrat nas bo zabaval Ansambel Snežnik, začnemo pa po 18,00 uri na Lokalni tržnici Mikoza. Vabljeni…

P.S. Obveščamo vas, da bo zaradi letnega dopusta pisarna LAS in DRPSN zaprta med 7.8. in 19.8.2017. Na delo se vračamo v ponedeljek 21.8.2017 in upam, da nadaljujemo tam, kjer smo končali – aktivno, delovno in uspešno. Prijeten avgust želim….

brkinska kuhnja3

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link