Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

BRKINSKA KUHNJA tudi četrtič uspešna | Natisni |
Ponedeljek, 28 Avgust 2017 14:58

Konec avgusta je bila četrtič to poletje uspešno izvedena prireditev Brkinska kuhnja in sicer na lokalni tržnici Mikoza z namenom promocije lokalne hrane in tržnice. Na presenečenje vseh, je bil obisk odličen, saj se je prireditve vsakič udeležilo nekaj sto obiskovalcev. Tokrat je bil obisk sicer nekoliko manjši, zato pa tržno toliko boljši. Od brkinskih jedi so bili spet na voljo odlični brkinski štruklji Brigite Volk, ki so pošli že ob 20. uri. Brkinsko polento je skupaj s popečeno panceto in zelenjavo postregel kuharski mojster Rihard Baša, g. Zatkovič je navduševal s presnimi torticami,  ŠD BAS Šport je postregel odlične brkinske hamburgerje in pečeno ter kuhano koruzo. Brkinska koruza je bila žal že nekoliko prezrela in domače sorte trdinka, zato je bila mogoče malce pretrda, kljub vsemu pa je šla v slast. Naslednje leto bo zagotovo nabrana prej. Tudi prodaja produktov lokalnih pridelovalcev je bila več kot odlična.

Za prijetno vzdušje so  poskrbeli  One man band Karlo ter Jasenski kerglci, ki so z neobičajnimi instrumenti igrali narodno zabavno glasbo.

Splošna ocena je, da smo s prireditvijo Brkinska kuhinja dosegli svoj namen - promovirali smo lokalno tržnico Mikoza in zelo lepo popestrili poletne večere v Ilirski Bistrici. Drugo leto ponovimo.

20170825 193507

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link