Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

PRIPRAVE NA KMETIJSKO TRŽNICO | Natisni |
Nedelja, 31 Avgust 2008 12:28

V teh dneh smo se aktivno vključili v pripravo Kmetisjke tržnice v Il.Bistrici, kar je tudi ena izmed nalog letošnjega programa dela našega društva. Naša zadolžitev bo predvsem v zagotavljanju razstavljalcev na stojnicah, zato še po tej poti vabimo vse zainteresirane člane društva in ostale, ki bi želeli s svojimi kmetijskimi in obrtniškimi proizvodi sodelovati na Kmetijski tržnici med 20. in 21. septembrom 2008 v Il.Bistrici. Večina naših članov je že dobila prijavnico, dostopna pa je tudi preko linka ali našega maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Pohitite s prijavo, ker je število stojnic omejeno.

Pripravljamo pa tudi dve atrokovni prireditvi. Prva bo že v petek, 12. septembra 2008 s pričetkom ob 19,00 uri v multi medijski sobi Grada Prem. Strokovnega posveta na temo Vrednotenje kmetijskih proizvodov in enoten nastop na trgu se bodo udeležili predsednik Franc Fabec in tajnik Edi Bukovac Deželne kmečke zveze Trst,  predsednik Kmetijsko gozdarska zbornica Ciril Smrkolj, Janja Kokolj-Prošek - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS in strokovni vodja Društva za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom Aleš Zidar. Moderator posveta bo državni podsekretar MKGP za mednarodne odnose Vladimir Čeligoj, na posvet pa ste vabljeni vsi, ki vas ta tematika zanima. Več o posvetuv naslednjih dneh.

Druga prireditev bo delavnica na temo Predstavitev študije izvedljivosti projekta Organiziran nastop na trgu in zagotavljanje ustrezne infrastrukture za trženje kmetijskih proizvodov, ki smo jo v društvu pripravili v prvi polovici letošnjega leta. Delavnica bo v petek, 19. septembra s pričetkom ob 18,00 uri v prostorih OŠ Antona Žnideršiča, na delavnico pa vabimo vse, ki želijo sodelovati pri izvedbi kmečkih tržnic na našem področju, predvsem pa prodajalce kmetijskih proizvodov.

Naj vas še enkrat spomnemo na pretekle prireditve Praznik Sv. Roka v Nabrežini in na Študijski obisk udeležencev poletne šole. Objavljena je fotogalerija, ki jo dobite na  strani fotogalerija. Oglejte si dogajanje....

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link