Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

ODDAN LETNI IZVEDBENI NAČRT, PRIPRAVE NA BOŽIČNO NOVOLETNO TRŽNICO | Natisni |
Sreda, 08 Oktober 2008 13:11

V teh dneh smo bili v društvu izredno aktivni na pripravi in oddaji Letnega izvedbenega načrta društva za leto 2008. Zdaj, ko smo ga uspešno oddali, pa je potrebno nadaljevati z našo dejavnostjo, zato izkoriščamo to priložnost za povabilo k naslednji aktivnosti.

Skupina, ki sodeluje pri projektu Organiziran nastop na trgu in zagotavljanje primerne infrastrukture za trženje kmetijskih pridelkov in izdelkov (v nadaljevanju tržnice), je zaradi priprav na organizacijo tržnice in poskusnega sodelovanja kmetovalcev in prodajalcev predlagala organizacijo božično novoletne tržnice v Postojni. Ta teden smo opravili pogovore s predstavniki Postojnske jame d.d., ki jih zanima naše sodelovanje pri njihovi prireditvi Jaslice v Postojnski jami, tako da smo se dogovorili za organizacijo tržnice v času trajanja prireditve. Ta poleg ogleda jaslic ponuja tudi pestro zabavno dogajanje na ploščadi pred Jamo, kjer bi bile postavljene tudi stojnice, dnevno pa pričakujejo obisk najmanj 1000 ljudi.

Dogovor je, da čimprej sporočimo število zainteresiranih članov društva in ostalih kmetovalcev, pridelovalcev, ki bi želeli sodelovati na tržnici. Ta bo potekala osem dni - v četrtek 25.12. in 1.1., petek 26.12. in 2.1., soboto 27.12. in 3.1. ter v nedeljo 28.12. in 4.1. od 10,00 do 16,00 ure. Organizatorji so nas opozorili, da je potrebno sodelovati vseh osem dni, zato ne zahtevajo nobene pristopnine za stojnice, zagotavljajo pa še topel obrok.

Na osnovi uspešnega sodelovanja (nastopa na tržnici) naših članov se bomo v naslednjem letu lahko pogovarjali o nadaljnjem sodelovanju (stalni stojnici) pri Postojnski jami, zato je omenjena božično novoletna tržnica priložnost za dodatno trženje in promocijo našega projekta.

Vabim k sodelovanju vse zainteresirane člane društva in ostale kmetovalce (ostali lahko informacijo posredujete dalje), da se prijavite za sodelovanje na tržnici ali poiščete nadaljnje informacije na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali telefon 031 339 789 do nedelje 12.10.2008. V ponedeljek 13.10. bomo Postojnski jami  sporočili odločitev, ali sodelujemo s božično novoletno tržnico v Postojni ali ne.

Še informacija o nadaljevanju projekta na medržavni ravni. V teh dneh smo se dogovorili z LASi na področju slovenskega in italijanskega Krasa o skupnem projektu vzpostavitve tržnic na tem področju, ki ga bomo pričeli izvajati v letu 2009. Mednarodni projekt bo zelo lepo dopolnjeval naš osnovni projekt tržnic, saj bo zagotavljal dodatno prisotnost naših kmetov in pridelovalcev izdelkov tudi na širšem - italijanskem trgu, kar je izredno pomembno za razvoj kmetijstva na našem področju. Več informacij bo še sledilo.....

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link