Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

TA TEDEN KAR DVE DELAVNICI | Natisni |
Nedelja, 01 Februar 2009 21:13

V naslednjem tednu smo za naše člane in vse zainteresirane pripravili kar dve aktivnosti.

Prva bo predavanje prof. Sama Krefta na temo Zdravilnih zelišč. Predavanje pripravljamo skupaj z Kmetijo Plavica, g. Jožetom Majesom, izvajalcem šolanja Poznavalec zdravilnih rastlin in bo potekalo v v sredo, 04. februarja 2009 ob 17,00 uri v kinodvorani Krpanovega doma v Pivki. Tema predavanja so tri:  Sočasna uporaba sintetiziranih zdravil z zdravilnimi rastlinami, Zdravilne gobe kot učinkoviti imunostimulanti in Uporaba zdravilnih rastlin kot prehranska dopolnila. Predavanje bo trajalo približno 4 šolske ure. Ker so s predavanjem povezani stroški bo potrebno za vstopnino predavanja odšteti 5,00 EUR.

Druga aktivnost pa bo že šesta in obenem zadnja delavnica iz sklopa Uspešna prodaja pridelkov na tržnicah. Tokratna delavnica bo izjemno zanimiva, saj se bomo na njej pogovarjali o vrstah dopolnilnih dejavnostih, kako in kaj lahko registriramo, odgovarjali pa bomo tudi na konkretna vprašanja. Poleg naše stalne izvajalke Darje Lahajnar iz ICRE se nam bodo pridružili tudi predstavniki KGZ Kmetijsko svetovalne službe iz Il.Bistrice. Delavnica bo potekala v četrtek, 5. februarja 2009 od 17,00 ure dalje v večnamenskem prostoru OŠ Antona Žnideršiča v Il.Bistrici. Vabljeni, vabilo si oglejte na tej povezavi..

Še informacija o razpisu za čebelarje. Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je objavila Javni  poziv za oddajo vlog v okviru ukrepa Tehnična pomoč čebelarjem za leto 2009. Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev za ukrep Tehnična pomoč čebelarjem, ki vključuje sofinanciranje nakupa čebelarske opreme in Pomoč čebelarjem začetnikom z financiranjem prvega nakupa. Rok za oddajo prijav je do porabe sredstev oz. najkasneje do 31.8.2009, več pa si oglejte na spletni strani Agencije.

POMEMBNO: OBJAVA JAVNEGA RAZPISA LIKOVNEGA NATEČAJA ZA PLAKAT KMEČKE TRŽNICE

Z današnjim dnem smo objavili Javni razpis za izdelavo plakata Kmečka tržnica. V okviru projekta Organiziran nastop na trgu in zagotavljanje primerne infrastrukture za trženje kmetijskih proizvodov smo si zastavili nalogo, da s pomočjo likovnega natečaja vzpodbudimo mladostnike k ustvarjanju plakata, s katerim bomo vabili na naše tržnice. Javni natečaj bo odprt do konca meseca, sodelujejo pa lahko predvsem osnovnošolci in srednješolci, saj so tudi nagrade prilagojene tej ciljni skupini. Vabimo vse mentorje šolskih likovnih skupin in ostale, da posredujejo informacijo o natečaju zainteresiranim in organizirajo sodelovanje na natečaju. Vsi sodelujoči bodo nagrajeni z zanimivim izletom po podeželju med Snežnikom in Nanosom. Vabljeni in oglejte si Razpis na svoji strani.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link