Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

NOVI RAZPISI | Natisni |
Ponedeljek, 09 Februar 2009 22:39

Čeprav v tem tednu ni predvidenih novih delavnic, saj smo prejšnji teden končali z izobraževalnim sklopom Uspešna prodaja na tržnici, pa nas čaka še precej dela na tem projektu. Pripravljamo strokovni posvet na temo veterinarskih in zdravstvenih zahtev za prodajo na premičnih stojnicah, ogled dobre prakse na tržnici v Idriji, pričenjamo pa tudi z aktivnostmi na zagotavljanju infrastrukture tržnic. O tem vas bomo zagotovo podrobno obveščali, opozarjamo pa vas na likovni natečaj za izdelavo plakata Kmečke tržnice, ki poteka do 28.2.2009, z njim pa želimo pridobiti atraktiven plakat za označevanje naših tržnic, ki bodo predvidoma pričele z obratovanjem v aprilu mesecu.

Obveščamo vas, da imamo od 2. februarja 2009 dalje potrjen Letni izvedbeni načrt za leto 2008, kar nam omogoča koriščenje sredstev za izvedbene projekte. V kratkem bomo na naši spletni strani predstavili vse naše projekte.

Pretekli teden je bilo objavljeno nekaj novih razpisov:

1. Na OŠ Košana organizirajo brezplačno delavnico o osnovah dela z računalnikom. V priponki imate vabilo za podrobnejše informacije, prijave pa zbirajo do 13. Februarja.

2. V tednu trajnostne energije, ki poteka od ponedeljka 9.2. do nedelje 15.2.2009 bo na področju našega LAS potekala različna strokovna svetovanja na to temo: Kako lahko z majhnimi ukrepi prispevamo k zmanjšanju porabe energije in stroškov zanje? Kdaj je stavba potrebna obnove? Kaj je nizkoenergijska in kaj pasivna stavba? Kje lahko občani pridobimo finančno pomoč za načrtovane ukrepe? To je le nekaj vprašanj, na katera vam bosta odgovorila energetska svetovalca Bojan Žnidaršič in Lucjan Batista, sicer pa si lahko več preberete v pripetih dokumentih ali na spletu.

3. Občina Pivka je objavila JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV SREDSTEV FINANČNE POMOČI ZA OHRANJANJE IN RAZVOJ KMETIJSTVA IN PODEŽELJA V OBČINI PIVKA V LETU 2009. Proračunska sredstva se bodo v letu 2009 namenila za naslednje ukrepe:

  • - SOFINANCIRANJE NALOŽB V KMETIJSKA GOSPODARSTVA ZA PRIMARNO PROIZVODNJO
  • - SOFINANCIRANJE STROŠKOV NASTALIH PRI ARONDACIJI
  • - SOFINANCIRANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU
  • - SOFINANCIRANJE TEHNIČNE PODPORE V GOZDARSTVU
  • - SOFINANCIRANJE NALOŽB V DOPOLNILNO DEJAVNOST.

Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani Občine Pivka ali pa v sprejemni pisarni Občine Pivka, Kolodvorska 5, Pivka, vsak dan, do izteka prijave na razpis. Kandidati vloge lahko oddajo do vključno 25. februarja 2009.

4. Občina Postojna pa je objavila Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje izvedbe kulturnih projektov v občini Postojna za leto 2009. Razpis je odprt do 9.3.2009, več informacij in dokumentacijo dobite na spletni strani občine.

 

PRIPOROČAMO

las-porocilo
trznice
projekt pesca
kmecki-krozek
turisticne kmetije
razvoj-podezelja-link