Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Aktualno
Zeleni bistriški mrkat na Matuljih | Natisni |
Ponedeljek, 29 September 2014 09:24

Tudi letos se je v soboto, 27.9.2014, 11 naših ponudnikov predstavilo na prireditvi Dani zdravlja na sosednjih Matuljih kot »zeleni bistriški mrkat«. Predstavitev je bila zelo uspešna, saj smo z našo domačo ponudbo vrtnin, zelenjave, sadja, medu in mlečnih izdelkov navdušili Matuljce ter zopet naredili dobro promocijo brkinskemu kmetijstvu. Predstavila se je tudi naša LAS s svojo dejavnostjo, ekipa občine Ilirska Bistrica, ki so jo sestavljali fantje iz Pregarij, je sodelovala v tekmovanju v pripravi repe in fižola, najbolj zanimivo pa so se predstavili fantje iz tria TURN, ki so s svojo muziko navdušili vse prisotne. Bilo je lepo, nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani…

 

 
Nova lokacija za Kmečko tržnico v Ilirski Bistrici | Natisni |
Ponedeljek, 12 Maj 2014 12:23

V soboto, 10.5.2014 je bila na lokaciji pri PC Mikoza (na južni strani nekdanjega bazena v parku Nade Žagar), slavnostna otvoritev novega prostora za Kmečko tržnico v Ilirski Bistrici. Tržnico je ob krajšem kulturnem programu odprl župan občine Ilirska Bistrica Emil Rojc, že prvi dan pa je pritegnila veliko število obiskovalcev in ponudnikov.

 

Več ...
 
OTVORITEV TRŽNICE IL.BISTRICA | Natisni |
Sreda, 07 Maj 2014 08:21

V soboto, 10.5.2014, bomo skupaj z občino Ilirska Bistrica slavnostno predali svojemu namenu novo tržnico v Ilirski Bistrici. S tem se uresničujejo prizadevanja občine in našega LAS po urejenem tržnem prostoru, ki bi zagotavljal vse pogoje za normalno delovanje tržnice skozi vse dni v tednu. Na cca 500 m2 urejene površine bodo postavljene 4 premične hišice z 12 prodajnimi mesti z možnostjo postavitve dodatnih stojnic ali vozil za terensko prodajo. Urejena je električna in vodovodna napeljava s skupnim vodnjakom – fontano in ekološkim otokom za smeti. Občina Ilirska Bistrica je za ureditev tržnice namenila nekaj čez 50.000,00 €, od tega je iz sredstev programa Leader pridobila 17.730,00 € evropskega denarja. Predvidoma bo tržnica odprta vse dni v tednu razen nedelje in ponedeljka, kar bo seveda odvisno tudi od ponudbe, ki je precej odvisna od sezone in tržnih viškov, zagotovo pa se bodo pri Društvu za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom potrudili, da bo tržnica redno obratovala vsako soboto. Na otvoritvi bo sodelovalo najmanj 18 ponudnikov tržnice, pripravljen bo kulturno zabavni program, v katerem bodo sodelovali Kerglci izpod Ahca in Folklorna skupina Gradina, prisotne pa bo nagovoril tudi župan občine Ilirska Bistrica Emil Rojc. Ob 10,00 – vabljeni…

V soboto popoldne pa se bo tržnica nadaljevala tudi na turistični prireditvi Sprehod ob vodi, ki ga pripravlja TD Ilirska Bistrica. Dogajanje se bo pričelo ob 16,00 uri za vse tiste, ki bi si želeli turistično ogledati stari del mesta in sprehoditi po poti mlinov in žag, nadaljeval pa s tradicionalnimi opravili po Bistršku. Podroben program si oglejte tu...

 
Tržnica v Ilirski Bistrici kmalu odprta | Natisni |
Petek, 11 April 2014 13:00

Najprej zelo pomembna novica. Tržni prostor v Il.Bistrici bo končan naslednji teden. Ker bi želeli narediti primerno otvoritev tako dolgo pričakovanega prostora, načrtujemo večjo prireditev, ki pa bo seveda odvisna od udeležbe ponudnikov, poleg tega pa smo iskali tudi primeren termin. Zato bo otvoritev tržnice v soboto, 10.5.2014, natančen program bomo objavili kasneje, osnovna aktivnost pa bo tržnica od 8,00 do 13,00 ure. Vse ponudnike na naših tržnicah vabimo, da se prijavijo tako za otvoritveno kot vse ostale redne tržnice, ki bodo potekale vsako soboto od 8,00 do 13,00 ure.

V petek, 9. maja 2014 bo na sedežu Rdečega križa pri Oranž baru DAN ODPRTIH VRAT RK, ki bo potekal od 9,00 do 14,00 ure. Pred zgradbo bodo postavljene tudi promocijske stojnice, zato vam ponujamo možnost brezplačne predstavitve na stojnicah. Zaželeni so ponudniki domače lokalne hrane, medu ter proizvodov in storitev, ki spadajo v področje zdravja.

V soboto, 10. maja 2014 bo na Placu v Ilirski Bistrici potekala tradicionalna turistična prireditev Sprehod ob vodi, ki jo pripravlja TD Ilirska Bistrica. Med 15,00 in 19,00 uro se bo dogajalo kar nekaj aktivnosti – od sprehoda ob vodi, prikaza vasovanja, otroških delavnic in kulturno zabavnega programa. Pripravljena bo tudi sejemska ponudba, zato ste vabljeni da se pridružite prireditvi s svojo ponudbo. Stojnice bodo postavljene na vrtu Gostilne Triglav (kot za božični sejem) in verjamem, da bo zabavno. Lahko kombinirate tudi sodelovanje na redni tržnici v soboto dopoldne pri Mikozi in kasneje popoldne na Placu, kar bi seveda zmanjšalo vaše stroške prevoza. Vabljeni vsi profili ponudbe, prijave na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Čeprav je še daleč, pa napovedujemo možnost sodelovanja na prireditvi Poletna muzejska noč v Notranjskem muzeju v Postojni. Prireditev bo v večernih urah 21.6.2014, želijo pa tudi sodelovanje lokalnih ponudnikov na tržnici. Interesenti najavite svoj prihod na naš mail.

V okviru priprave regijskih projektov na področju kmetijstva, se pripravlja tudi projekt Pilotni nasadi jagodičevja in lupinarjev. Namen projekta je preko pilotnih nasadov identificirati ustrezne sadne vrste jagodičevja in lupinarjev ter identifikacija primernih sort zelja za gojenje v notranjsko-kraški regiji. Jagodičevje in lupinarji in predelani izdelki iz njih zaradi vedno večjega zanimanja potrošnikov postajajo iskani in tako ponujajo dodatno možnost vira zaslužka na kmetijah. Zainteresirani za sodelovanje v projektu naj se obrnejo na Marka Cvetka, Društvo modro nebo, mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , kjer bodo dobili vse ostale informacije.

Prosim, če vaš interes čimprej sporočite.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 5 od 17