Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Aktualno
Ponudbe za sodelovanje - AKTUALNO | Natisni |
Torek, 01 April 2014 11:04

Ponudniki na tržnicah POZOR!

Lisina štacuna iz Pivke išče dobavitelja za domača jajca, ki jih prideluje s kokošmi na paši ali hrani z domačo krmo. Poleg tega pa iščejo domače pekarne ali nekoga, ki bi vsaj 2 x tedensko pekel kruh in kruhovske izdelke za prodajo v Štacuni. Konkretne informacije in ponudbe dobite pri Lise Pavšič, tel. 041 519 270, mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

V začetku letošnjega leta je bil izdan nov pravilnik o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil (Ur.l.RS št. 8/2014), ki prinaša za ekološke pridelovalce, predelovalce  in obrate javne prehrane kar nekaj sprememb. Za lažje razumevanje novega pravilnika izpostavljamo spremembe, ki  so bile objavljene v novi izdaji pravilnika. Več o tem na Spletni strani Bureauveritas.

POSEBNA PONUDBA: Podjetje TUŠ pripravlja v času pred veliko nočjo več dogodkov v svojih centrih ( Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto, Ljubljana in Koper) – v sklopu katerih želijo omogočiti predstavitev domačih slovenskih dobrot, izdelkov in običajev, vezanih na predvelikonočni in velikonočni čas.

Več ...
 
Katalog Kmečka tržnica | Natisni |
Ponedeljek, 20 Januar 2014 12:47

Kot ste verjetno že seznanjeni, smo v decembru v okviru projekta Kmečka tržnica natisnili nov katalog ponudnikov na naših tržnicah. Gre za oblikovno in vsebinsko obnovljen katalog, ki vsebuje vse tiste ponudnike s področja občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna, ki so seveda želeli sodelovati na naših tržnicah. Celoten katalog si lahko ogledate na naslednji povezavi Katalog.

Posamično si lahko ponudnike na naših tržnicah - vključno z tistimi, ki prihajajo tudi od drugod, ogledate na podstrani Ponudniki. Podstran se sicer še osvežuje z novimi podatki, kar pa ne vpliva na to, da lahko izberete ponudnike tistih pridelkov ali izdelkov, ki si jih želite. Vabljeni...

 
Božične tržnice | Natisni |
Ponedeljek, 09 December 2013 09:34

Vabimo vas na Božične tržnice, ki jih pripravljamo skupaj z domačimi društvi in posamezniki. V torek, 10.12.2013 bo pripravljena manjša tržnica v Pivki, pred Lisino štacuno, precej večje pa se pripravljajo naslednji dve soboti.

Prvo soboto, 14.12.2013 bo Božična tržnica v Postojni, v šotoru pri PC Primorka od 15,00 do 19,00 ure. Soprireditelji so Klub študentov občin Postojna in Pivka ter Regijsko stičišče NVO Boreo, pripravljen bo spremljevalni program, delavnice za otroke in dodatne aktivnosti, tako da vam ne bo dolgčas.

Drugo soboto, 21.12.2013 bo Božična bolšja tržnica v Ilirski Bistrici od 8,00 do 14,00. Ob bogati ponudbi stojnic se pripravlja spremljevalni glasbeni in plesni program, ob 10,00 bo pripravljena delavnica za otroke za izdelovanje lučk in bakel za sprevod Dedka Mraza.

V ponedeljek, 23.12.2013 vabljeni na Tržnico na pločniku pred Lisino štacuno v Pivki. Ob ponudbi domačih, lokalnih pridelkov, toplih napitkih in pecivu se bomo družili od 15,00 do 19,00 ure.

Na vseh Božičnih tržnicah bo tudi predstavljen nov katalog ponudnikov na Kmečkih tržnicah, ki je bil izdan v okviru projekta Kmečka tržnica 3.

 
Prodaja na Hrvaškem brez takse za delovno dovoljenje | Natisni |
Torek, 12 November 2013 12:30

Danes smo končno dobili odgovor "Ministarstva unutranjih poslova Republike Hrvatske" v zvezi z našim vprašanjem o upravičenosti plačila takse za delovno dovoljenje, ki so ga morali plačevati naši ponudniki oz. kmetijski proizvajalci pri prodaji na tržnicah ali prireditvah na Hrvaškem. Ne samo to - takso za delovno dovoljenje v višini 23 EUR so morali plačevati tudi kulturni delavci, pevski zbori, gledliške skupine - pravzaprav vsi, ki so kakorkoli nastopali na hrvaških prireditvah in to celo po osebi (recimo zbor z 10 člani 230 EUR). Zanimivo pa je bilo to, da so lahko hrvaški državljani v SLoveniji sodelovali ali prodajali brez dodatnih stroškov.

Prav zaradi tega smo v društvu poskušali omenjeno problematiko razčistiti, zato nas je razveselil današnji odgovor, kjer hrvaški MUP navaja, da slovenskim državljanom, ki prihajajo na prireditve v Hrvaško, ni potrebno plačati potrdila o delovnem dovoljenju. Kopijo odgovora imate zaradi avtentičnosti priloženo spodaj v hrvaškem jeziku.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 6 od 17