Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Aktualno
INFORMACIJE | Natisni |
Ponedeljek, 22 Julij 2013 12:21

V nadaljevanju vam posredujemo informacije o nekaterih sejmih oz. prireditvah, na katerih se kaže možnost sodelovanja naših ponudnikov na tržnicah

  1. Tradicionalna avgustovska prireditev je Praznik Sv. Roka med 14. in 18.8.2013 v Nabrežini. Konkretnih napotkov glede sodelovanja ponudnikov še nimamo, lahko pa naredimo skupno prijavo, ki bo zelo pocenila naše sodelovanje. Zato vas prosimo za informativno prijavo do 1.8.2013, potem se dogovorimo kaj in kako….
  2. Pripravlja se Brkinski (ali Bistriški) dan na Matuljih ob priložnosti njihove prireditev »Zdravi dani«. Postavili bi stojnice za prodajo pridelkov in izdelkov, se promocijsko predstavili – našo redno tržnico, kmetije, Kmetijsko tržnico, pripravili bi kulturni program. Termin ali petek 30.8. ali pa sobota 14.9.2013, kar je bolj verjetno. Zanima nas, koliko je zainteresiranih ponudnikov za prodajo na Hrvaškem (pogoji so sedaj isti kot pri nas – prijave zbiramo na naš mail do 1.8.2013…
  3. Kmetija Žgajnar iz Studenca bo letos sodelovala na sejmu Narava zdravje v Ljubljani. Ker gre za komercialen nastop, brez pomoči LAS, jih zanima ali imamo še kdo od naših ponudnikov interes po sodelovanju na sejmu, saj se je potrebno o tem dogovoriti s Tino Žgajnar, ki jo dobite na telefon 070 828 007….

Še nekaj informacij:

-        Priprava na Kmetijsko tržnico 2013 poteka v nemoteno, dosedaj je že prijavljenih 30 ponudnikov, kar je razveseljivo. Vse interesente pozivamo, da se prijavite čimprej zaradi možnosti zagotavljanja primernega sejemskega nastopa.

-        Očitno se nekaj premika na izdelavi sejemskega prostora pri Sokolskem domu v Il.Bistrici, saj je občinski proračun sprejet, kar pomeni realizacijo do konca letošnjega leta. Za redno prodajo na lokaciji pri stari črpalki Istrabenz ni nobenega interesa (razen ene kmetije), zato se nismo nič dogovorili o postavitvi stojnic na tej lokaciji. Če bi kdo še vedno želel prodajati ob sobotah na Istrabenzu, naj nas pravočasno pokliče, da se dogovorimo o možnosti postavitve stojnice.

-        V teh dneh je pričela Tina Zidar pripravljati podatke za ponatis kataloga ponudnikov. V pogovorih z nekaterimi sodelavci smo se odločili, da bomo katalog preoblikovali, dodali zemljevid z vašimi lokacijami in še dodatno predstavili vaše poslovne pakete (v sodelovanju z RRA se bo pripravljal tudi katalog poslovnih daril). Iz tega razloga vse sodelujoče ponudnike prosimo, da nas obvestite ali imate kot izdelek pripravljen še kakšen darilni ali poslovni paket, da vključimo tudi to v katalog. Lahko nas tudi pokličete…. Ne pozabite, da gre katalog v tisk konec avgusta.

IMGP3017 splet

 

 

 
Vabljeni na delavnico | Natisni |
Sreda, 08 Maj 2013 12:51

Pozdravljeni ponudniki na tržnicah,

Čeprav letos bolj malo dobivate obvestila o organiziranih tržnicah, se le te kljub vsemu redno dogajajo.- 1. in 16. v mesecu smo na Placu v Il.Bistrici, prvo soboto in 17. v mesecu pa v Postojni. Ostale sobote redno sodelujete na tržnici v Postojni, kar je zelo pohvalno.

Posredujem vam nekaj informacij o izvajanju projekta Kmečka tržnica:

-   1. Žal občinski proračun v Il.Bistrici še ni sprejet, tako da trenutno ni sredstev za ureditev tržnega prostora v Il.Bistrici, bo pa ta projekt zagotovo realiziran do zimske sezone, tako da se bodo hišice v Il.Bistrici lahko uporabljale malce kasneje, kot je bilo predvideno.

-   2. V tem mesecu bomo pričeli z aktivnostmi za ažuriranje in ponovno izdajo brošure (mape) z predstavitvijo ponudnikov na tržnici. Vse, ki ste prijavljeni v naši bazi, bomo poklicali in prosili za ponovne podatke, vse tiste, ki niste bili objavljeni v predhodni brošuri pa prosim, da me pokličete, da se dogovorimo o vsebini in možnosti objave.

-   3. Čeprav je malo pozno, pa bomo 22. maja pripravili osvežitveno delavnico o pogojih za prodajo na tržnici in v trgovinah. Vabilo si lahko ogledate tukaj, prosim pa vas, da informacijo posredujte tudi vašim kolegom, ki nimajo elektronske pošte. Nujna je predprijava, ker bo v primeru premajhnega števila udeležencev (predvsem zaradi termina) usposabljanje odpadlo.

 
Vabilo na tržnice | Natisni |
Torek, 11 December 2012 12:52

To soboto – 15. decembra 2012 in naslednjo soboto 22. decembra 2012 nas čakata Božično novoletni bolšji tržnici, ki jih organiziramo v Ilirski Bistrici in Postojni. To soboto (15.12) bo v Ilirski Bistrici poleg že sedaj bogate sejemske ponudbe potekal tudi zabavno animacijski program od 10,00 do 12,00 ure, sicer pa bo tržnica obratovala od 8,00 do 14,00. Še vedno se lahko na bolšjaka prijavite tudi tisti, ki imate kaj za prodati, za enkrat je prostih še nekaj stojnic. Dobrodošli so tisti, ki imajo darilni in praznični program, prijave pa kar na naš mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Seveda ste vabljeni tudi naslednjo soboto v Postojni, kjer bo tudi zanimivo.

 
Sestanek ponudnikov na tržnici | Natisni |
Petek, 16 November 2012 09:24

Danes je na spletni strani objavljen razpored tržnic v decembru 2012, ki je poseben tudi zaradi dodatnih prazničnih tržnic. Oglejte si razpored ali pa preberite  informacijo za naše ponudnike na tržnicah.

Pomembno pa je naslednje vabilo za ponudnike in kmetijske proizvajalcev s področja Zelenega krasa. V četrtek 22.11.2012 s pričetkom ob 17,00 uri, bo v multimedijski sobi Parka vojaške zgodovine v Pivki sestanek ponudnikov na tržnicah, kjer se bomo pogovarjali o nadaljnjem razvoju prodaje kmetijskih pridelkov na tržnicah oziroma v trgovinah širšega področja LAS. Ker gre za zelo pomemben sestanek s preveritvijo interesa proizvajalcev in ponudnikov kmetijskih proizvodov in izdelkov, ste vsi zainteresirani vabljeni k udeležbi. Več o razlogih za sestanek pa v vabilu, ki je priložen  informaciji za ponudnike. Podrobne informacije in zaželjeno prijavo na sestanek lahko dobite na našem mailu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pa po telefonu 031 339 789.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 7 od 17