Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Aktualno
Katalog daril | Natisni |
Petek, 09 November 2012 13:21
V sodelovanju z RRA Notranjskokraške regije d.o.o. iz Pivke smo tudi letos pripravili nov katalog za darilni program, v katerem se predstavljajo naši ponudniki in nosilci znamke Zeleni kras. Katalog je namenjen vsem tistim, ki želijo obdarovati ali pa nabaviti kvalitetne domače izdelke, zato vas vabimo k njegovi čimbolj pogosti uporabi. Katalog lahko naročite preko našega maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , lahko pa si ga enostavno prenesete na svoj računalnik (katalog). Upamo, da boste tudi letos za novoletno obdarovanje izbrali enega od izdelkov domačih ponudnikov.
 
Objavljeni termini kmečkih tržnic v avgustu | Natisni |
Četrtek, 26 Julij 2012 12:55

Čeprav smo sredi poletja, bodo naše kmečke tržnice redno obratovale - v skladu z običajnim razporedom, ki ga lahko najdete tukaj. Vsi ponudniki na tržnicah si lahko ogledajo  informacijo o avgustovskem dogajanju, pri tem pa opozarjamo na dve prireditvi, na katere so nas povabili organizatorji in sicer: Praznik sv. Roka v Nabrežini, ki bo potekal med 11.8. in 16.8.2012, ter na Gorsko hitrostno dirko Petrol 2012, ki bo v Ilirski Bistrici v nedeljo, 26. avgusta. Vsi zainteresirani ponudniki naj se oglasijo na naš telefon 031 339 789 ali na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Že sedaj vas opozarjamo na sejemsko prireditev Kmetijska tržnica 2012, ki bo letos potekala med 22. in 23. septembrom 2012 na športnem igrišču OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici. Največja sejemska prireditev v regiji bo tudi letos bogata in zanimiva, zato vabimo vse ponudnike na tržnicah, vse kmetijske proizvajalce in podjetnike, ki s svojo dejavnostjo posegajo na področje podeželja, da se odločijo za svojo predstavitev na sejmu.  Vabilo in  prijavnica sta dosegljiva na linku.

 
Kmečka tržnica v juliju 2012 | Natisni |
Ponedeljek, 02 Julij 2012 12:08

Objavljamo razpored tržnic v juliju. Poleg rednih tržnic opozarjamo na Furmanski praznik v Postojni v nedeljo, 8. julija 2012 in na promocijsko prireditev LAS na sosednjih Matuljih, (Hrvaška) v soboto 14.7.2012 od 20,00 ure dalje. Na prireditvi, ki bo v sklopu Matuljskih poletnih prireditev, bomo predstavili naše ponudnike s tržnice, običaje in glasbo s poudarkom na Brkinski sadni cesti. Oglejte si  informacijo za ponudnike .

Vse, ki spremljate našo TV oddajo Podeželje med Snežnikom in Nanosom, obveščamo, da si lahko 10. oddajo ogledate na spletni strani TV Vascom v arhivu oddaj, kjer so vam na voljo tudi vse ostale oddaje. Med poletnimi meseci novih oddaj ne bo, zato pa lahko pričakujete novo serijo oddaj v jeseni, o čemer vas bomo še posebej obvestili. Veseli nas, da radi spremljate te oddaje, saj je njihov osnovni namen obveščati javnost o dogajanjih na področju LAS DRPSN.

Še ena pomembna informacija: do objave novih javnih razpisov s področja razvoja podeželja, bo brezplačno svetovanje v Ilirski Bistrici in Postojni na voljo le v skladu z predhodnim dogovorom (Alenka Volk, 05 721 22 47), v Pivki pa se lahko oglasite v prostorih RRA NKR Pivka v Krpanovem domu, Prečna 1, Pivka.

 
Kmečka tržnica v juniju 2012 | Natisni |
Torek, 05 Junij 2012 11:44

Najprej vesela novica – UO LAS in občine so se dogovorile o izvajanju projekta tržnice še za naslednji dve leti. Tako bomo od 1.6.2012 ponovno skrbeli bolje za vas, čeprav tudi do sedaj ni bilo nobenega problema za sodelovanje na rednih tržnicah.

V okviru projekta bo za vas po novem skrbela nova oseba – na LAS bomo dodatno zaposlili nekoga za izvajanje določenih projektov, med njimi tudi za tržnice. Postopek zaposlitve še teče, ko bo vse urejeno, vas o tem obvestimo.

Oglejte si  informacije in termine za mesec junij – pri tem poudarjamo, da je možno sodelovati na redni tržnici v Il.Bistrici tudi vsako soboto, saj imamo kar nekaj interesa za redno izvajanje tržnice v Il.Bistrici.

Ker smo sofinancerji Furmanskega praznika imamo možnost brezplačne udeležbe naših ponudnikov (s področja našega LAS) na tej prireditvi, ki bo 8.7.2012 v Postojni. Kot veste, je gospa Marica zelo pedantna pri izbiri naših ponudnikov, zato se bo dokončni spisek sodelujočih pripravil kasneje, prosim pa vas, da se najprej prijavite na LAS zaradi skupne prijave in to najkasneje do 10.6. V ponedeljek zjutraj 11.6. bomo posredovali prijavo dalje. Oglejte si  vabilo na Furmanski prazni k.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 8 od 17