Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Aktualno
Kmečka tržnica v juniju 2012 | Natisni |
Torek, 05 Junij 2012 11:44

Najprej vesela novica – UO LAS in občine so se dogovorile o izvajanju projekta tržnice še za naslednji dve leti. Tako bomo od 1.6.2012 ponovno skrbeli bolje za vas, čeprav tudi do sedaj ni bilo nobenega problema za sodelovanje na rednih tržnicah.

V okviru projekta bo za vas po novem skrbela nova oseba – na LAS bomo dodatno zaposlili nekoga za izvajanje določenih projektov, med njimi tudi za tržnice. Postopek zaposlitve še teče, ko bo vse urejeno, vas o tem obvestimo.

Oglejte si  informacije in termine za mesec junij – pri tem poudarjamo, da je možno sodelovati na redni tržnici v Il.Bistrici tudi vsako soboto, saj imamo kar nekaj interesa za redno izvajanje tržnice v Il.Bistrici.

Ker smo sofinancerji Furmanskega praznika imamo možnost brezplačne udeležbe naših ponudnikov (s področja našega LAS) na tej prireditvi, ki bo 8.7.2012 v Postojni. Kot veste, je gospa Marica zelo pedantna pri izbiri naših ponudnikov, zato se bo dokončni spisek sodelujočih pripravil kasneje, prosim pa vas, da se najprej prijavite na LAS zaradi skupne prijave in to najkasneje do 10.6. V ponedeljek zjutraj 11.6. bomo posredovali prijavo dalje. Oglejte si  vabilo na Furmanski prazni k.

 
Delavnica za ponudnike na Tržnici | Natisni |
Torek, 21 Februar 2012 12:52

Po veselih pustnih dneh je ponovno čas za resno delo. Še vedno poteka javni razpis za izbor projektov za NIP 2012. Čas imate do konca meseca (29.2.2012), za več podrobnosti si lahko ogledate  predstavitev z delavnice , kjer smo podrobno predstavili pogoje in način prijave projektov.

Vse ponudnike na naših tržnicah pa vabimo na novo delavnico oziroma posvet:  Evalvacija projekta Kmečke tržnice , ki bo potekala v sredo 22.2.2012 s pričetkom ob 17,00 uri v prostorih Parka vojaške zgodovine v Pivki. Na posvetu se bomo pogovorili o dosedanjem poteku tržnic, o nadaljevanju projekta v letošnjem letu, poslušali pa bomo tudi osvežitveno predavanje na temo prodaje na stojnicah s primerjavo med Slovenijo in Italijo. vsekakor zanimivo predavanja, zato vas vse ponudnike vljudno vabimo k udeležbi.

 
Objavljeni termini tržnic v decembru | Natisni |
Petek, 25 November 2011 13:43

V decembru imamo predvidenih kar nekaj dodatnih promocijskih tržnic, povezanih z prazničnim dogajanjem. Še posebej pa opozarjamo na tržnico Okusi Krasa in Brkinov, ki jo bomo tokrat izpeljali v okviru projekta "Povežimo tržnice ob meji" skupaj z LAS Krasa iz Trsta in LAS Krasa in Brkinov iz Sežane. Tržnica bo v objektu Dolga krona v Dolini pri Trstu v nedeljo 11.12.2011 od 10,00 do 18,00 ure, poleg ponudnikov domačih kmetijskih pridelkov in izdelkov s področja Krasa in Brkinov pa bo izpeljan tudi kulturni program.

Ves ostali program si oglejte na informacijah  ali pa na spletni podstrani Kmečka tržnica.

 
Objavljeni termini rednih tržnic in ostale aktivnosti | Natisni |
Četrtek, 29 September 2011 13:32

Kmetijska tržnica 2011, ki je potekala v Ilirski Bistrici med 23. in 25.9.2011, je nedvomno uspela. Veliko število razstavljavcev - 67 in velik obisk obiskovalcev, sploh v nedeljo popoldne; strokovne prireditve, med katerimi je največjo pozornost požel posvet Il.Bistrica med Trstom in Reko ter seveda obisk ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS; je letošnjo Kmetijsko tržnico postavil na vrh vseh dosedanjih prireditev. O tem bomo več poročali v naslednjem tednu, ko bomo uredili vse vtise in pripravili fotogalerijo, ta vikend pa nas že čakajo nove obveznosti - Dan odprtih vrat BSC, Dan brkinskega jabolka in obisk delegacije predstavnikov LAS in razvojnih agencij iz Finske, ki se bo med drugim udeležila tudi prej omenjenih prireditev.

V tej novici pa so objavljeni novi termini za naše redne kmečke tržnice v oktobru. Naj se še enkrat zahvalim vsem našim ponudnikom, ki so sodelovali na Kmetijski tržnici, saj so prispevali k velikemu uspehu te prireditve. Informacijo za ponudnike pa dobite  tukaj.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 17