Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Poročila
Sestanek ponudnikov | Natisni |
Torek, 18 Avgust 2009 07:50

V ponedeljek, 13. julija 2009 smo se na Turistični kmetiji Bubec, pri Florjanu Peternelju, srečali z ponudniki na kmečki tržnici. Odziv ponudnikov je bil dober, saj je bilo prisotno 17 ponudnikov, v res bogati razpravi pa smo preleteli dosedanje izveden tržnice in nanizali ugotovitve, ki naj bi nas popeljale k še bolj kvalitetnemu nastopu na tržnicah. Vsekakor zelo koristen sestanek. Zapisnik lahko pregledate tukaj: pdf zapisnik_sestanka_1307 125.77 Kb

Dogovor na sestanku je tudi bil, da bomo s takšno obliko sodelovanja nadaljevali tudi v prihodnje, saj je prav izmenjava mnenj organizatorjev in izvajalcev zelo pomembna za uspešnost projekta.

 
Aktivni v prvem julijskem vikendu | Natisni |
Sreda, 08 Julij 2009 22:54

V soboto, 4. julija 2009 smo sodelovali kar na dveh tržnicah.

Dopoldan je potekala redna tržnica v Postojni, na kateri se je predstavilo kar deset ponudnikov iz vseh treh občin. Ponudniki so se predstavili zlasti s sezonskim sadjem in zelenjavo, medom in medenimi izdelki, jajci, vinom, žganjem, čajnimi mešanicami in glinenimi izdelki. Tako raznovrstna ponudba je po mnenju kupcev zelo dobrodošla in kmečko tržnico podpirajo, ter menijo, da v kraje vnaša novo kvalitetno ponudbo.

 

Več ...
 
Sejem okusov v Monfalconu | Natisni |
Nedelja, 28 Junij 2009 23:42
V soboto, 27. in nedeljo 28. junija smo z našimi tržnicami sodelovali v sosednji Italiji, v Monfalconu (Tržiču). Prireditev Fiera dei sapori (sejem okusov) je bila pripravljena ob priložnosti otvoritve ulice Pistoni pred vhodom v tržiško ladjedelnico, soorganizator pa je bila tudi LAS Kras iz Trsta. Prav zato je bila ta prireditev izbrana kot prva v projektu Povežimo tržnice ob meji, v katerem sodelujejmo trije LASi - poleg našega in tržaškega še LAS Krasa in Brkinov iz Sežane. Na prireditvi je sodelovalo deset naših ponudnikov, vse skupaj pa je bilo prisotnih dvajset stojnic.
Več ...
 
JUNIJSKA TRŽNICA V POSTOJNI | Natisni |
Nedelja, 07 Junij 2009 15:55

  6. junija, prvo soboto v mesecu, je bila v Postojni drugič rednega kmečka tržnica. Kljub nekoliko manjši ponudbi, kar gre pripisati letnemu času in s tem povezano ponudbo vrtnin ter sadja, so bili obiskovalci zadovoljni. Ponudniki pa tudi, saj so večinoma prodali skoraj vse, kar so pripeljali s seboj - jagode, jajca, ovčji sir in skuto, jabolka, žganje ter solato.  V nadaljevanju preberite poročilo, lahko si ogledate fotogalerijo.

 

Več ...