Skip to content

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom

Kmetijski krožek

Pozdravljeni na podstrani "Kmečkega krožka". Tu bomo objavljali vse akutalne infomacije v zvezi z njim.Kmetijski krožek OŠ Dragotina Ketteja na Bujah | Natisni |
Četrtek, 17 Oktober 2013 06:17

Dvanajst učencev Kmetijskega krožka in izbirnega predmeta Kmetijska dela iz OŠ Dragotina Ketteja se je udeležilo pobiranja jabolk in prešanja na Bujah, pri Antonu Biščaku.

Odhod je bil ob 8.00 izpred šole, prihod na Buje pol ure kasneje. Žal je ob prihodu začelo deževati, zato se nismo odločili za obiranje jabolk ampak samo za prešanje. Ko smo sprešali dve stiskalnici in pokusili odličen jabolčni mošt, nam je g. Anton pokazal še ostalo predelavo jabolk ter dva načina preizkušanja zrelosti jabolk: z jodom in refraktometrom. Nato smo z dežniki odšli v sadovnjak, kjer smo si ogledali več sort jablan. Ker je sadovnjak v bližini piščančje farme, smo si ogledali še rejo 24.000 piščancev. Da se ne bi dan prehitro zaključil, smo se na poti domov ustavili še na ekološki kmetiji Turn, kjer nam je gospodinja Irena prijazno razkazala molzišče, gospodar pa živali. V šolo smo se vrnili ob 12.00. Kljub slabemu vremenu smo izvedeli in doživeli veliko koristnega. G. Anton Biščak je bil tako prijazen, da je vsakemu podaril plastenko mošta. Zahvaljujemo se mu za sprejem in podarjen čas.

 oktobr 074

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 Naslednja > Konec >>

Stran 3 od 3